Glas Javnosti

JEZIVO: Dom porodice Rakočević u Kokotima komšije napale, oskrnavile fasadu i uzvikivale 'Srbe na vrbe' i 'smrt Srbima'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Na porodicu Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije juče je izvršen napad, njihova kuća u Donjim Kokotima je gađana staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz poklik „Srbe na vrbe“.

„Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima što su mi jajima i kamenjem gađali kuću dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali. Moje dobre komšije, hvala vam. Ja i moja beba Julijana koja za par dana puni 6 mjeseci, vam zahvaljujemo od srca i osjećamo se sigurno u svojoj kući i državi. Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz posklike „Srbe na vrbe“ noseći zastave Crne Gore i razne gore navedene rekvizite. Patriotski, nema što. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina koji su nalivali vrt, i koji su mogli biti povrijeđeni. Hvala vam„, objavila je na svom Fejsbuk profilu Jovana Rakočević.

Kako se saznaje porodica Rakočević je podigla i prijavu protiv napadača.

U razgovoru sa novinarom Jovana Rakočević je rekla da je automatski pozvala policiju, te da su bili krektni i odradili svoj posao.

- Deca i par odraslih momaka iz komšiluka su organizovano u majicama i sa zastavama s crnogorskim motivima maltene izvršili puč na našu kuću jer smo Srbi, rekla je Rakočević.

Ona je istakla da su otprilike pola sata pravili buku i pjevali i udarali palicama od kante, te da su imali improvizovane bubnjeve.

- Ja pošto sam bila sama u kući nisam ni skontala šta se dešava, čula sam, ali sam kulirala, jer nije moje da se miješam u šta narod radi. Viela sam s prozora njih 15-ak ili 20-ak, ali ni na kraj pameti da su organizovani došli nas da maltretiraju! E kad su počeli da gađaju, zvala sam policiju. Šokirana sam, kazala je ona.

Rakočević je kazala da im se nije, na sreću, ništa dogodilo ali sama pomisao, kako kaže, da se ovo desilo tu gde joj žive svekar i svekrva, kao i ona sa mužem i malim detetom je više nego poražavajuća.

- Važno je da je ovo iz mržnje urađeno, pevali su „Srbija nema izlaz na more“, „Ovo ovde je naše“, „Idite za Srbiju, Srbe na vrbe, smrt Srbima”, naglašava Rakočević.

Kako navodi, ona i njena porodica se javno deklarišu kao Srbi.

- Nemamo izgleda pravo ni da živimo. Do sad se nisam nešto previše eksponirala, išla sam na litije, idem u crkvu, ali verujte da od sad ću zaista da se borim za svoja prava, jer je ovo prevršilo svaku meru, zaključuje Jovana Rakočević.

(Izvor: IN4S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR