Glas Javnosti

IZABRANA 44. VLADA CRNE GORE: Novi premijer Milojko Spajić

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Skupština Crne Gore izabrala je 44. Vladu premijera Milojka Spajića. Mandatar Milojko Spajić u četvrtak je parlamentu dostavio ekspoze i predlog za sastav 44. Vlade. U Skupštini je Spajić pročitao samo uvodni deo ekspozea.

Nova Vlada Crne Gore izabrana je nešto pre sedam sati jutros, a sednica Skupštine Crne Gore na kojoj se raspravljalo o novoj Vladi koju je predložio mandatar Milojko Spajić počela je u ponoć.

Iako se očekivalo da mandatar obrazloži svoj ekspoze, to se nije dogodilo jer je Spajić rekao da je ekspoze već objavljen i da nema potrebe da to čini i samo je saopštio predlog kandidata za sastav 44. Vlade, prenose mediji u Podgorici.

To su kritikovali poslanici i vlasti i opozicije i ocenili da je Spajić time prekršio Ustav, navodi portal CdM. Iz DPS-a i SD-a su poručili da je 44. Vlada anticrnogorska, antievropska i proruska. Kažu i da neće dugo trajati jer kako navode sazdana na pogrešnim temeljima, prenosi RTCG.


Početak sednice obeležila je žustra polemika Spajića i odlazećeg premijera Dritana Abazovića.

Spajić je poručio da će vlada trajati četiri godine, da će od 1. januara naredne godine minimalna penzija biti 450 evra, a godinu od formiranja Vlade da će i prosečna plata biti 1.000 eura.

Abazović je kazao da će se Spajić zadužiti milijardu evra, od čega će uzeti 10 miliona. Sednici Skupštine je prisustvovao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

Na dnevnom redu su bile dve tačke - izbor predsednika i članova 44. Vlade Crne Gore i izbori, imenovanja i razrešenja. Na konstitutivnoj sednici Skupštine, crnogorski poslanici izabrali su juče za predsednika parlamenta Andriju Mandića, kao i potpredsednike skupštine, kao i predsednika i članove Administrativnog odbora.

Glas javnosti / B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR