Glas Javnosti

IMA LI RAZLOGA ZA UZBUNU? Moguće nestačice piletine, do septembra skuplja i do 50 odsto!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Farmeri iz Crne Gore upozoravaju da bi moglo da dođe do nestašica ovog mesa usled ograničenog uvoza i nedovoljnih kapaciteta domaćih proizvođača da zadovolje potrebe tržišta.

Ipak, neki drugi izvori tvrde da će mesa biti, ali je pitanje po kojoj će se ceni prodavati.

- Cene će skočiti za oko 10 odsto, a uslediće i nestašica. Pre svega, uvozno meso neće moći da uđe u zemlju, a domaći proizvođači u tako kratkom periodu nisu u mogućnosti da povećaju proizvodnju - rekao je za Bojan Perućica iz kompanije "Monteživ", a prenose novosti.rs.


Boban Radinović ispred firme "Radinović" sa druge strane tvrdi da pilećeg mesa neće faliti, te da je jedino pitanje po kojoj ceni će se kupovati.

- Nama su kapaciteti puni, a u narednih mesec dana ih povećavamo za 30 odsto i svakih 45 dana biće oko 40.000 pilića, a dobili smo i svu potrebnu dokumetaciju za još 60.000 pilića, koji će biti predmet investicije sledeće godine. Ima dovoljno i hrane za piliće, jedini problem je kriza u Ukrajini, koja je već povećala cenu hrane za 100 odsto, a mi smo cenu mesa digli svega oko 10 odsto. Procenjujem da će zbog nestašice žitarica do septembra piletina poskupeti minimum 50 odsto - tvrdi Radinović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR