Glas Javnosti
posta

I DRITAN JE SHVATIO: Vratio sam se kući, neću govoriti na komemoraciji u Srebrenici!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović nalazi se u zvaničnoj je poseti Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Zbog velike zainteresiranosti bosanskohercegovačke javnosti, on je danas održao press konferenciju u Sarajevu.

- Vratio sam se kući, takav osjećaj imam. S obzirom na veliku zainteresiranost organizirao sam ovaj press - kazao je na početku konferencije za medije Abazović.

On će sutra posetiti Srebrenicu gde će učestvovati na komemoraciji žrtvama srebreničkog genocida.

Žao mi je što Dodik nije došao

- Ne insitiram na obraćanju u Potočarima. Upitan sam kao predstavnik Crne Gore, diplomatskim kanalima, i odgovorili smo da s moje strane postoji spremnost da se obratim. Ne mogu da razumijem da vas neko pita nešto što je praksa, i to diplomatskim putem, i da se poslije digla tolika prašina - kazao je Abazović.

Ipak, potvrdio je da se neće obratiti u Srebrenici.

- Kabinet potpredsednika je dobio listu govornika i ja nisam na toj listi i neću se obratiti. Možda je nakon svega i bolje tako - rekao je Abazović.

Crna Gora je nedavno usvojila Rezoluciju o Srebrenici što je izazvalo oduševljenje jednog dijela BiH. Abazović je istakao da je to civilizacijska obaveza.

- Na Rezoluciji o Srebrenici koju je Crna Gora usvojila, niko ne treba biti posebno zahvalan na tome. To je civilizacijska dužnost.

Ta Rezolucija nije protiv nekoga, naglašeno je da se osuđuju svi zločini na području bivše Jugoslavije - kazao je.

Komentarirao je i političke turbulencije koje je izazvala Rezolucija, i u Crnoj Gori, ali i u regionu.

- Ovo su narodi koji nemaju nikakvu demokratsku tradiciju i mi trebamo da jačamo svoje demokratsko biće. To je dug put, makadamski put. Ali mora da se krene napred - naglasio je Abazović.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR