Glas Javnosti

Humanitarno pravoslavno bratstvo Stupovi: Draga braćo i sestre na Kosovu i Metohiji, mi Vaša braća iz Crne Gore molimo se raspetom Hristu da vas sačuva

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Humanitarno Pravoslavno bratstvo Stupovi iz svih gradova Crne Gore upućuje podršku Srbima na Kosovu i Metohiji nakon jutrošnjih akcija kosovke policije ROSU.

"Lazarev Kosovski zavjet od davne 1389 godine do dana današnjeg nikada nije izblijedio iz srca Srpskog naroda ma gdje živio širom vaseljene. Mi Vaša braća iz Crne Gore imamo posebnu emociju prema svakom svakoj travci koja je iznikla iz krvi Hristove vojske koja je pala na Kosovu sve radi krsta i slobode. Sa velikom ljubavlju prema Bogu naši slavni preci su gradili crkve i manastire na svetoj Srpskoj zemlji znajući da će sve te svetinje ostati bastion Pravoslavlja vjekovima. Tamo gdje su Arhangeli, Pećka patrijaršija, Dečani, Zočište i na stotine svetinja i tamo gdje zvone pravoslavna zvona tu su granice naše zemlje.

Bez obzira na to da je te 2008 godine jednostrano proglašena nezavisnost Kosova uz pomoć onih koji nemaju svoju istoriju, Srpski narod ni u jednom trenutku nije priznao i prihvatio taj sramni čin svetskih moćnika. Nismo mi Srbi se nikada bavili unutrašnjim stvarima bilo koje druge zemlje kao što su se oni bavili nama i na silu nam oteli najsvetiji dio zemlje na kome počiva naša istorija. Kao što se nismo bavili tako i nećemo samo želimo da one koji su se odjenuli uniformama vojske i policije takozvane republike Kosovo ostave naš narod na miru. I ne samo to da više ne uznemiravaju naš narod već da odgovaraju za sva nepočinstva koja su učinili nad nedužnim civilima, za sva groblja koja su razrušili, za svaku kuću koju su zapalili, za svaku crkvu koju su razorili.

Mi Pravoslavni Hrišćani smo spremni da mnogo oprostimo ali nikada nećemo zaboraviti sva ta svirepa dela albanskih ekstremista. Zato draga braćo i sestre na Kosovu i Metohiji, mi Vaša braća iz Crne Gore se okupljamo u našim hramovima da se molimo raspetom Hristu, presvetoj Bogorodici i svim svetima da Vas sačuvaju u ovim teškim trenucima u kojima se braćo nalazite. Nismo mi zaboravili Vaše poruke podrške koje ste nam uputićivali svo vrijeme naše borbe za Svetinje u Crnoj Gori, zato na kraju svi mi Vaša braća od sjevera pa do mora jednoglasno kažemo:

NE DAMO KOSOVO I METOHIJU!", stoji u saopštenju Humanitarnog Pravoslavnog bratstva Stupovi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR