Glas Javnosti

Hercegnovski imam Husein Efendija Hodžić: Pobeda opozicije je čista i poštena! Poraženi da čestitaju pobednicima, a ne da pozivaju na kontramitinge

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Hercegnovski imam, nadležan za područje od Risna do Sutorine, Husein Efendija Hodžić, povjerilac Mešihata Islamske zajednice na poslovima međunacionalnih i međukonfesionalnih dijaloga i pomirenja, obratio se danas crnogorskoj javnosti povodom incidenata u Pljevljima.

-Na poslovima međunacionalnih i međukonfesionalnih dijaloga i pomirenja, angažovan sam već petu godinu kao poverilac Mešihata Islamske zajednice Crne Gore, ali sam pre svega čovek, a onda i imam u Herceg Novom. U svetlu navedenih događaja, očekujem od svih političkih struktura, i poraženih i pobednika na održanim parlamentarnim izborima, da porade na smirivanju ekscesnih tenzija i situacija. Ovo se posebno očekuje od srpskog bloka, a da ne govorim da to treba da čine još više oni iz vladajućih struktura, posebno dosadašnji bošnjački ministri, izjavio je Hodžić.
On je pozvao na mir i pravdu u Crnoj Gori i naglasio da je pobeda opozicije čista i poštena.

-Dakle, pre svega, moje čestitke pobednicima. Kako su sve zemlje bivše Jugoslavije, prošle kroz svoje teške situacije i istorijske trenutke, sada kroz njih prolazi celi narod Crne Gore. Ja saosećam i razumem sve svetonazore naroda male, hrabre, Crne Gore. Svim srcem želim, kao što želim i samome sebi, da napokon zavlada mir i pravda u Crnoj Gori. Poraženi trebaju da čestitaju pobednicima, a ne da pozivaju na kontramitinge. Pobeda opozicije je čista i poštena. To je svako ko je bio posmatrač rekao, ali je to rekla i potvrdila sama međunarodna zajednica, poručio je hercegnovski imam Husein Efendija Hodžić.

Hodžić je podsetio da su dosadašnja vlast i njeni predstavnici još uvek obavezni da održavaju i sprovode red i pravdu u Crnoj Gori.

-Dakle, sve do predaje vlasti, napadnute malobrojne skupine i malobrojne narode, trebaju da zaštite upravo oni koji još sjede u institucijama, koji su još u sadašnjoj vlasti, a ne da to radi Dritan Abazović iz pobedničke opozicije, kome ovim putem čestitam i zahvaljujem za njegovu hrabrost i solidarnost, kada se juče pojavio u Pljevljima da razgovara sa ljudima i da ih uteši. Ne mogu a da ne primetim da su tamo trebali prvi da se pojave vlastodršci, bošnjački ministri, koji verovatno sada razmišljaju kako to da opravdaju svoj nerad ili nelegalno stečenu imovinu“.

Ikonografije i nacionalni iskazi ne čine drugim ljudima zlo
-Dakle, želim da kažem da je sramota od DPS-a, koji bi sada protestima da povrati ono što je viteškom, izbornom borbom svih protiv svakoga, izgubio, osim ako je najavljeni miting opet ono što je bio i Zakon o slobodi veroispovijesti, nešto što je došlo od spoljnog faktora, da nas opet zavadi, istakao je Hodžić.

On je izjavio da se pobedniku treba čestitati, kao i da se saoseća sa povređenim i poniženim u Pljevljacima.

-Ono što se dogodilo prilikom demoliranja prostorija DPS-a, mislim da je to DPS sam sebi uradio, time što je pred izbore zaustavio autobus Demokratskog fronta, kako ne bi mogao doći do svojih pristalica. Da li se narod Crne Gore toga seća? Prema tome, sklon sam da verujem, da ikonografije i nacionalni iskazi ne čine drugim ljudima zlo, već bi aktivna vlast trebala da pronađe počinioca i da opere svoj obraz, skine sumnju sa sebe da je podmetnula kukavičje jaje, ovog puta nažalost, ovim sretnim pobednicima na poslednim izborima„, zaključio je Hodžić u saopštenju za javnost.

(Glas javnosti/In4s)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR