Glas Javnosti

HAOS U CRNOJ GORI SE NASTAVLJA: 'Vijesti' PODRŠKU LEPOSAVIĆU predstavile kao protest protiv izgradnje kolektora gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U želji da minimalizuje protest građana zbog najavljenog razrešenja ministra pravde Vladimira Leposavića, portal Vijesti objavio je informaciju da su se pred parlamentom okupili stanovnici Botuna koji protestuju zbog izgradnje kolektora na toj lokaciji.

Pred Skupštinom je trenutno par stotina građana među kojima je veoma mali broj onih koji demonstrirarju zbog kolektora u Botunu.

Ovakav odnos biltena Vijesti je očekivan s obzirom na hajku koju je mjesecima vodio protiv ministra Leposavića sinhronizujući je sa podrškom premijeru Zdravku Krivokapiću koji svjesno ili nesvjesno čuva interese Prve i Druge familije.

Današnje spontano okupljanje građana, kako nam je rečeno od više prisutnih, samo je poruka da građani na ovaj način samo žele da poruče premijeru da nisu došli sa namjerom da ruše Vladu za koju su glasali, već upozore da ne smije da se smjenjuje ministar glasovima DPS-a jer će u suprotnom narod iz cijele Crne Gore biti pozvan da izrazi nezadovoljstvo takvim činom premijera i njegovom kohabitacijom sa Milom Đukanovićem i njegovim sledbenicima, uz podršku medijskog koncerna „Druge familije“.

Smena Leposavića digla Crnu Gore na noge

Podsetimo, grupa građana poznatih po odanosti bivšem režimu, među kojima nekoliko novinara Pobjede, Tanja Pavićević nekada angažovana u kabinetu Duška Markovića i Aleksandar Zeković bivši državni sekretar za ljudska i manjinska prava u DPS Vladi, okupila se pre dva dana „spontano“ ispred Ministarstva pravde sa transparentima na kojima pozivaju ministra Vladimira Leposavića da podnese ostavku.

Prema pisanju Borbe, protest je organizovan u tzv „komitskom kabinetu“ Pobjede, na šta upuićuje i dolazak fotoreportera ovog DPS glasila u trenutku dolaska „spontano“ okupljenih demonstranata.

Ni tada nije bilo jasno zbog čega se sledbenici bivšeg režima pozivaju ministra Leposavića da podnese ostavku kada će poslanici partije koju podržavaju godinama imati priliku da to urade u srijedu po predlogu Zdravka Krivokapića.

Prema saznanjima Borbe svi okupljeni su članovi građanske inicijative 21. maj formirane i finansirane po direktivi krugova bliskih DPS-u.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR