Glas Javnosti

Haos u Budvi! Uhapšeni predsednik opštine Carević, sin i brat, polomljena stakla na zgradi, specijalci na terenu (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine.

Uhapšen je i sekretar za investicija Mladen Mikijelj, kao i sin i brat Marka Carevića.

Policija upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Opštine.

Nakon što je sinoć odustala od asistencije Upravnoj inspekciji za nasilnu smene vlasti u Budvi, policija je kako javlja In4s rano jutros opkolila zgradu Opštine.
 

Ne znam zašto je ovolika okupacija i opsada Budve. Mi smo prinuđeni da se branimo i da branimo izbornu volju građana Budve. Ako Upravna inspekcija dođe u radno vreme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikom postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovde se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju - kazao je Carević.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu.

Njih su tada ispred ulaza u Opštinu dočekali Carević i Radović.

Marko Bato Carević podneo je krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog „zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije“.

 (Izvor Sputnik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR