Glas Javnosti

GRUBO POVREDIO USTAV! Pokrenuta inicijativa za smenu Mila Đukanovića

Crna Gora
Autor: (Glas javnosti)

Socijalistička narodna partija Crne Gore dostavila je poslaničkim klubovima Demokratskog fronta, „Mir je naša nacija“, Pokretu za promjene, „Crno na bijelo“ i nezavisnom poslaniku Marku Milačiću inicijativu za opoziv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, smatrajući da postoje dovoljni i opravdani razlozi da Skupština pokrene postupak razrešenja.

SNP Crne Gore, u „Predlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik povredio Ustav“, podseća na izjavu Đukanovića od 28. avgusta.

Đukanović je tada rekao da nije pametno insistirati na ustoličenju na Cetinju, navodeći da se „nada da neće biti u situaciji da 5. septembra i sam bude na Cetinju, tamo gde budu Cetinjani i gde je većinska Crna Gora, gde se brani dostojanstvo države“.

Izjavom kako se nada da 5. septembra neće morati da bude na Cetinju, Đukanović je, piše u inicijativi, prekoračio ustavna ovlašćenja, prenele su „Vijesti“.

srbi iz

„Nazivajući protivnike ustoličenja većinskom Crnom Gorom, direktno je izazvao podelu građana na one koji podržavaju i one koji ne podržavaju ustoličenje... Postavlja se pitanje da li je pozivajući na sukobe na dan ustoličenja mitropolita... i najavljivanjem svog prisustva tom događaju na direktan i grub način povredio Ustav. Najavljujući svoje prisustvo na Cetinju na strani onih koji protestuju... predsednik je ličnim primerom pozvao građane na protest i ometanje vršenja verskih obreda SPC. Ovo je samo jedan od primera koji karakterišu dugogodišnju praksu da predsednik kroz podelu, izazivanje mržnje, pretnje i poziv na sukobe pokušava da naruši međunacionalne i međuverske odnose unutar države“, poručili su iz SNP-a.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR