Glas Javnosti

GOSPODAR CRNE GORE JASNO GUBI: Jedini 'kec u rukavu' Mila Djukanovića je kontrola nad policijom

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Italijanski pisac Stefan Vernole smatra da Crnoj Gori treba što pre da formira vladu, kako bi se sprečilo štetno delovanje Mila Djukanovića koji još uspeva da kontroliše veći deo policije

On je ocenio da će nova vlada isključiti uticaje Djukanovićevog DPS-a i pozdravio izjavu lidera pobedničke koalicijed Zdravka Krivokapića koji je, nakon izbornog uspeha, pozvao svoje pristalice na mir..

Vermole, koji je autor knjige "Odbrana pravoslavlja u Crnoj Gori", veruje da crnogorskom društvu ne preti opasnost od takozvane "velike Srbije" i da što pre treba ukinuti postojeći Zakon o slobodi veroispovesti koji je, minulih meseci, izazvao oštre proteste u zemlji. Neophodno je, prema njegovim rečima, poništiti i sve mere čiji je cilj brisanje srpskog identiteta u Crnoj Gori.

- Važno je ne nasedati na provokacije i izbegavati davanje Đukanoviću izgovora za upotrebu nasilja u ovom periodu. Uzor i sada mora da bude model mirnih verskih litija koje smo gledali poslednjih meseci u Crnoj Gori. Proces promene iz doba u kojem dominiraju korupcija i prevara je započet i većina ljudi žudi za tim", naglasio je on.

Vermoloe smatra i da Crna Gora mora odmah otvoriti i kanal dijaloga sa Beogradom i Moskvom. .

(Glas javnosti/Sputnik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR