Glas Javnosti

"Где је Мило Ђукановић у јеку кризе"

Crna Gora
Autor: Спутњик

Права Црна Гора реаговала је на неоглашавање председника Црне Горе Мила Ђукановицћа у случају појаве коронавируса у тој земљи.

„У тренутку једне од највећих криза у новијој историји човечанства, свакако и Црне Горе, у тренутку када је у Црној Гори малтене ванредно стање, у тренутку када се друштвени и сваки други живот зауставио, Црна Гора нема председника. Где је Мило Ђукановић?“, наводи се у саопштењу странке достављеном медијима.

Како се истиче, у оваквој ситуацији председник Црне Горе не осећа одговорност и моралну обавезу да изађе пред народ и лично, што једино и одговара датом тренутку, саопшти које су превентивне мере предузете, како ц́е држава реаговати на наведени изазов, да се обрати народу са највец́е државне позиције.

„Овако озбиљни процеси који узнемирују јавност, у јеку глобалне епидемије коронавируса, налажу моралну, па тек онда уставну обавезу председника једне државе да стане пред свој народ. Ђукановиц́ то очигледно не осец́а и не схвата, као много пута до сада“, наводи се у саопштењу Праве Црне Горе.

„Зато се питамо зашто нема председника државе у једном од најкризнијих момената у новијој историји Црне Горе? У региону и у свету је супротно: Одговорност у овој тешкој ситуацији преузели су највиши државници и укључили се потпуно и свакодневно у јавну борбу, чиме својим народима, тим својим личним примером, показују да нису сами и да је држава максимално посвец́ена, од самог врха“.

У саопштењу Праве Црне Горе су се осврнули и на земље у региону.

„Видели смо и на примеру региона, Вучић у Србији, Додик као члан Председништва БиХ, Председник Хрватске Пленковић је изашао пред нацију са новим превентивним мерама. У Северној Македонији Пендаровски и тако редом широм планете, лидери су итекако активни, док је у овом кризном моменту црногорску јавност о свему обавестио министар пољопривреде Милутин Симовић, а након притиска јавности, сведочили смо и подизању хијерархијске скале, па се грађанима обратио и премијер Марковић“, наводи Права Црна Гора.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR