Glas Javnosti

FOTOGRAF MAGAZINA NATIONAL GEOGRAPHIC: Crna Gora je jedna od najlepših zemalja koje sam posetio

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crna Gora je jedna od najlepših zemalja koje sam ikada posetio, poručio je fotograf jednog od najuticajnijih britanskih magazina specijalizovanog za putovanja National Geographic Traveller Džordan Banks.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), Banks tokom posete Crnoj Gori i imao priliku da uživa u prirodnim lepotama Žabljaka, Budve, Bara, Cetinja i Kotora, ali i da se upozna sa kulturno istorijskim znamenitostima ovih područja, prenosi portal Ekapija.
- Izuzetno volim Crnu Goru, vratiti se i snimiti film za National Geographic je bio za mene zadatak iz snova. Više i ne znam koliko sam puta tačno posetio vašu prelepu zemlju, ali svaki put otkrijem nešto novo. Siguran sam da ovo neće biti poslednji put. Uprkos mnoštvu toga što sam video, još uvek postoji mnogo mesta koja bih želeo da dalje istražim - poručio je Banks.


Prva tri dana studijske posete bila su posvećena obilasku nacionalnih parkova Durmitor i Biogradska gora, kao i velelepnog mosta na Đurđevića Tari koji je posebno oduševio fotografa National Geographic-a. Banks je obišao i poznate turističke lokalitete u centralnom delu Crne Gore, pa je tom prilikom posetio vinski podrum Šipčanik, Lipsku pećinu i Cetinje.

- Za nedelju dana Crna Gora mi se zaista uvukla pod kožu i otkrio sam mnogo skrivenih dragulja, koje možda ne bih vidio da nije bilo Filipa iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i ovog zanimljivog zadatka - kazao je fotograf National Geographic-a.

Nakon obilaska severne i centralne regije, fotograf je obišao Budvu, Kotor, Bar i Herceg Novi, kojima je podjednako oduševljen.

- Od svih zemalja koje sam obišao, Crna Gora je jedna od najintrigantnijih, najlepših i najprijateljskih zemalja koja sam imao zadovoljstvo da posetim - zaključio je Banks.

Ova poseta rezultiraće fotografijama raznolikih pejzaža Crne Gore, koji će biti objavljeni u članku urednice Sare Barel koja je posjetila Crnu Goru u maju u organizaciji NTOCG. Povod njene posete bila je pripreme editorijala za ovaj prestižni britanski magazin, koji je Crnu Goru svrstao u jednu od sedam naprivlačnijih destinacija za odmor u 2021. godini, dodelivši joj značajno priznanje "Best od the World".


- Imajući u vidu da portal nationalgeographic.co.uk beleži oko 33.000 pratilaca i 10 miliona pregleda stranice godišnje, dok se četvrtina tog broja pregleda odnosi na odeljak o putovanjima, očekuje se da će ovaj članak sa fotografijama, koje najbolje prikazuju čari Crne Gore, doprineti promociji naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Velike Britanije i šire - saopšteno je iz NTO.

Pored NTO, svoju podršku u organizaciji posjete fotografa National Geographic-a su dali i strateški partner - agencija Gold Travel, lokalna turistička organizacija Kotora, Plantaže 13. jul, Montenegro Stars, Lipska pećina i Nacionalni parkovi Crne Gore.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR