Glas Javnosti

EVO KOGA JE ANGAŽOVAO DPS ZA ORGANIZOVANJE NEREDA U CRNOJ GORI: Hrvatski navijači u ulozi provokatora!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Kako se saznaje iz pouzdanih izvora, Tomislav Sabljo, pripadnik hrvatskih kriminalnih krugova, koji je pre nekoliko dana pušten na slobodu iz jednog od hrvatskih zatvora, dobio je zadatak da regrutuje pripadnike ekstremnih navijačkih grupa (tzv. ultrase) iz Splita i Zagreba, i da u najkraćem roku organizuje njihov odlazak u Crnu Goru.

Oni bi tamo, kako je planirano, dobili srpske i stare crnogorske zastave i ostala prateća obeležja, a potom bi bili uključeni u izazivanje incidenata na etničkoj i verskoj osnovi u primorskim gradovima, za koje bi bili optuženi simpatizeri prosrpskih partija. Takođe, deo ovih lica bi bio upućen u Podgoricu, kao podrška aktivistima Demokratske partije socijalista (DPS) i njoj bliskih komitskih organizacija uoči “patriotskog” skupa najavljenog za 6. septembar.

Inače, Sabljo je poznat kao veliki ljubitelj luksuznih automobila marke “maserati” i “lambordžini”, a vozila u njegovom vlasništvu imaju uglavnom nemačke registarske oznake. Njegova veza za upućivanje hrvatskih “ultrasa” u Crnu Goru je poznati pripadnik tamošnjih kriminalnih krugova Ivan Delić.

Ovaj primer pokazuje da rukovodstvu DPS ništa nije strano u očajničkom pokušaju da se nakon debakla na nedeljnim izborima po svaku cenu održi na vlasti.

Međutim, crnogorska javnost je momentalno prepoznala ko stoji iza izazivanja navodnih etničkih i verskih incidenata nakon izbora, zbog čega se može oceniti da će i ovaj pokušaj svaljivanja krivice na čelnike pobedničkih opcija za pomenute incidente biti unapred osuđen na propast.

(Glas javnosti/Nacionalist)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR