Glas Javnosti

EU upozorava Crnu Goru

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Evropska unija je pozvala crnogorske vlasti da pronađu balans između podržavanja slobode izražavanja i proporcijalnog postupanja, u pokušajima da se izbegne širenje panike i dezinformacija za vreme pandemije koronavirusa.

To je poručila portparolka Evropske komisije Ana Pisonero, reagujući na brojna hapšenja u Crnoj Gori zbog širenja panike, objavljivanjem lažnih informacija o koronavirusu preko društvenih mreža, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Sloboda izražavanja je osnovna vrednost EU i ključni element procesa pridruživanja Crne Gore EU”, upozorila je Pisonero u izjavi za RSE.

U Crnoj Gori je došlo do niza hapšenja privatnih osoba koje su objavljivale lažne informacije na svojim nalozima putem društvenih mreža.

Poslednji slučaj je zabeležen ove nedelje, kada je uhapšen Radovan Rakočević iz Bijelog Polja zato što je podelio vest iz tabloida iz Srbije u kojoj se navodi da je “predsednik Crne Gore Milo Đukanović zaražen koronavirusom”, piše RSE.

Rakočeviću je određeno zadržavanje od 72 sata, ali je pušten na slobodu nakon što su istražni organi odbili predlog za određivanje pritvora.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR