Glas Javnosti

ЕКСКЛУЗИВНО: Нови планови црногорског режима за онемогућавање литија и молебана!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti / nacionalist.rs

Иако су опозициони политички субјекти, али и део црквених кругова, на почетку мирних шетњи, литија и молебана који се већ недељама одржавају широм Црне Горе у знак противљења накарадном тзв. Закону о слободи вероисповести, сумњали у њихове домете и трајање, они су све масовнији и величанственији, и не показују никакве знаке слабљења.

Напротив, једини знаци слабости су видљиви на страни црногорског режима, који је свестан да поменута окупљања у организацији Митрополије црногорско-приморске и других епархија Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори неумитно утичу на његов рејтинг, последично доводећи у питање позицију Демократске партије социјалиста (ДПС) као неприкосновеног политичког субјекта. Услед тога, кругови блиски Српској цркви су дошли до сазнања да ће црногорски режим до јуна, односно до почетка туристичке сезоне, на сваки начин покушати да ограничи, а потенцијално и у потпуности онемогући одржавање шетњи, литија и молебана, користећи као изговор могућност да туристичка сезона због актуелних прилика буде угрожена, а имајући у виду да је реч о једном од његових главних извора прихода. Притом, стварни циљ црногорског режима ће бити да спречи да се окупљања против “Закона о слободи вероисповести” у каснијем периоду прелију у предизборну кампању опозиционих странака за парламентарне изборе, који би требало да буду одржани у октобру ове године.

Ипак, свети пламен који су упалиле стотине хиљада грађана Црне Горе који бране своје вековне светиње од покушаја клептократског режима Мила Ђукановића да их преотме и препише на себе, сваким даном је све јачи и већи, и заиста није реално да би овакви бедни покушаји могли да га сузбију, а камоли угасе.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR