Glas Javnosti

DVA SKANDALA U CRNOJ GORI: Ubistvo Škaljarca i trovanje hrvatskih turista

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnu Goru potresaju dve afere, jedna je mafijaško ubistvo pripadnika škaljarskog klana, a drugi je trovanje hrvatskih turista u Budvi.

Jelena Jovanović, novinarka podgoričkih "Vijesti" istakla je da je nedostatak droge u Crnoj Gori doveo do haosa u mafijaškim krugovima.

Ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića na Pagu izazvalo je burne reakcije u medijima u Crnoj Gori.

- Ubistvo je imalo veliki odjek u Crnoj Gori, jer su novinari potpuno zaboravili na Vlajovića od presude koja je bila zbog ubistva Vesnića i od tada se njegovo ime nije pojavljivalo u medijima. Posebno mi je zanimljivo da su dvojica braće Roganović koji visoko bili pozicionirani u kavačkom klanu i od kojih je jedan nastradao, a drugi ostao bez noge, dvojica koji su u kumovskim odnosima sa njima su bili visoko pozicionirani u škaljarskom klanu. Na tom mikroprimeru se vidi do kakve je sve podele izazvao nestanak droge i kako su se u Crnoj Gori zbog kokaina krvile porodice i kumovi. Interesantno je i da postoje spekulacije poslednjih dana da Vlaović nije često boravio u Crnoj Gori - kaže Jovanović.

Ona se osvrnula i na masovno trovanje hrvatskih državljana u Budvi.

- Mi imamo uveravanja da nadležni zapečatiraju taj objekat, pa on nakon nekoliko dana krene ponovo da radi. Iz uprave policije juče su bili i nezvanično kazali da su podnosili krivične prijave, ali vlasnik je dao izjavu da nije otrovao hrvatske državljane, već da Budvom hara virus. On je optužio i ministarstvo da već dva meseca čeka na radnu dozvolu. Svakako ovo je pokazatelj nemara nadležnih, koji ne reaguju da spreče nešto, već reaguju tek kada se napravi problem velikih razmera - istakla je Jovanović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR