Glas Javnosti

DUŠKO KNEŽEVIĆ POSLAO MILU JASNU PORUKU: 'Kad se vratim, jedan od nas mora da ide u zatvor!'

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Duško Knežević, direktor "Atlas grupe" i crnogorski biznismen najavio je da će se ukoro vratiti u Crnu Goru, nakon dužeg vremena provedenog u Londonu. Istina je konačno izašla na videlo, a Knežević je odlučio da je upotpuni i da iznese detalje o "mutnim radnjama" predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

-Vraćam se u Crnu Goru čim se formira nova vlast. Nemam previše želje da se vidim sa Milom Đukanovićem, ali ako se vidimo, reći ću mu ono što sam i ranije govorio: kad se vratim, jedan od nas mora da ide u zatvor. Stoga mu preporučujem da se pripremi, a to je teško zbog mnogo poslova u koje je uključen- rekao je Duško Knežević.

Knežević podseća da je Đukanović 15 godina vodio šverc cigareta i da je dugo vremena bio pod istragom u Italiji.

-To su ogromne pare koje se vrte- rekao je on.

Đukanovićeva imovina "teška" MILIJARDU EVRA

Prema njegovim rečima, Đukanovićeva imovina vredi sigurno milijardu evra i svake godine od reketa i saradnje sa kriminalnim klanovima “ubere” još 100 do 150 miliona evra.

“Tu računam i imovinu njegove porodice, sina, brata, sestre, kuma koja je uključena u svaku investiciju, uključujući i minihidroelektrane u Crnoj Gori”, kaže Knežević koji je nekada bio veliki prijatelj crnogorskog predsednika i jedan od najvećih finansijera DPS u poslednjih 25 godina.

Đukanović ostao bez partije

Knežević kaže i da je Đukanović sada, posle izbora u Crnoj Gori na kojima je pobedila koalicija “Za budućnost Crne Gore”, definitivno ostao bez partije.

-To se vidi u javnim nastupima DPS-ovaca koji ga ne brane. Đukanović se sada okrenuo policiji koju hvali i organizuje neke poluskupove i tako pokušava da pripreti novoj vladajućoj većini- rekao je Knežević i dodao da “preventivno” upozorava izborne pobednike da Đukanović sada traži uporište u resprima sile i paravojnim formacijama koje kontrolišu kriminalni klanovi kako bi ostao na vlasti i izbegao neprijatno proveravanje izvora svog bogatstva.

Foto: Tanjug

-Đukanović je previše uključen u razne poslove – cigarete, autoputeve, drogu… To je ogroman biznis iz koga je teško povući se- upozorava Knežević koga je Đukanović optuživao da podržava opozicione stranke koje su na nedavno održanim parlamentarnim izborima osvojile većinu.

“Ogroman biznis iz koga je teško povući se”

Kada je reč o proveri Đukanovićeve imovine u koju je uključeno više firmi uključujući Prvu banku, firmu Kapital invest, polovinu Global Montenegro firme, akcije Univeritasa, zemljište u Budvi, Ulcinju, Nikšiću, više kuća i zgrada…

Kneževićev prvi “pik” je kuća od 10 miliona evra u Podgorici, odmah pored vile predsednika države. “Ja sam uvek bio protiv toga”, kaže Knežević. “To nikako nije u redu”, dodao je on.

Kneževića u Crnoj Gori terete za više krivičnih dela, uključujući i to da je navodno oštetio državni budžet za stotine miliona evra, što je on više puta demantovao, rekavši da ga progoni kriminalna hobotnica kojom upravlja predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Zapad povlačenjem poternice poslao jasnu poruku Milu Đukanoviću"

Njegove tvrdnje potvrdio je i Interpol koji je početkom avgusta povukao tri poternice koje je za njim raspisala Crna Gora uz obrazloženje da je reč o politički motivisanom procesu.

-Mislim da je Zapad ovim poslao jasnu poruku Milu Đukanoviću u jeku predizborne kampanje- rekao je Knežević, podržavši odluku Interpola.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP