Glas Javnosti

DUŠKO KNEŽEVIĆ IZ LONDONA UZ NAROD U CRNOJ GORI: ‘Da bude opet normalna zemlja, a ne u vlasništvu samo jednog klana!’

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Jedan od najbogatijih crnogorskih preduzetnika, koji je tokom nemirnih godina građanskog rata na Balkanu uspostavio uspešno finansijsko carstvo, osnovao svoju banku i TV stanicu, Duško Knežević i sam Pro-NATO orjentisan, ranije je bio blizak saveznik gospodina Đukanovića, ali tvrdi da ga je predsednik počeo doživljavati kao potencijalnog rivala.

Gospodin Đukanović je Kneževića opisao kao "begunaca koji pokušava kamuflirati svoju odgovornost stvarajući buku".  Interpol je prošlog meseca, međutim, odustao od zahteva Crne Gore za međunarodnom poternicom za gospodinom Kneževićem, nakon što su njegovi advokati u Britaniji tvrdili da su optužbe protiv njega politički motivisane.

Uoči nedeljnih parlamentarnih izbora, gospodin Knežević je finansijski podržao tri opozicione stranke i svoj stan u Čelsiju koristio kao štab za kampanju, objavljujući svoje govore putem svog Instagram naloga, koji ima 85.000 pratilaca.  Takođe se žalio da su ga oko Čelsija pratile provladine pristalice, za koje tvrdi da su angažovane da ga zastrašuju.

Foto: Glas javnosti/Ilustacija

Ostaje da se vidi koliko će glasača podržati muljanje tajkuna koji se nalazi u udobnom egzilu.  Uprkos finansijskoj podršci gospodina Kneževića, opozicione stranke su se borile da održe bilo koji jedinstveni front.  Većina posmatrača predviđa da će Demokratska partija socijalista g. Đukanovića ostati na vlasti nakon izbora u nedelju.

To, mada, neće odvratiti gospodina Kneževića, koji kaže da će se možda kandidovati za predsedničke izbore za 18 meseci, pod pretpostavkom da može da se bori protiv zakonskih optužbi protiv njega.

-Znam da sam svojim otkrićima oštetio međunarodnu reputaciju Crne Gore- rekao je. 

-Želim da je vratim da bude opet normalna zemlja, a ne da bude u vlasništvu samo jednog klana- dodaje Knežević.

(Glas javnosti/Daily Telegraph)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR