Glas Javnosti

ĐUKANOVIĆ TRAŽI ZATVARANJE GRANICA ZA ULAZAK U CRNU GORU BEZ PCR testa: 'Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti'!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Milo Đukanović, poručio je da brojke o preminulim kao i obolelim u Crnoj Gori iziskuju efikasnu primenu epidemioloških mera, zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa.

Zdravlje građana Crne Gore je u ozbiljnoj opasnosti, kazao je predsednik Milo Đukanović i zatražio zatvaranje granica.

- U cilju zaštite građana moramo se uzdići iznad podela - kazao je Đukanović, prenosi RTCG.

 Za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo je, kako navodi predsednik, više od 1.000 građana Crne Gore.

- Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost - kazao je Đukanović.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta oboljelih i preminulih, kako kaže Đukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

- Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti - kaže crnogorski predsednik.

Zbog toga apeluje na državne institucije i građane da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju, kao u prvom talasu.

- Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primena mera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo - zaključio je Đukanović.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP