Glas Javnosti

DRZAK TON AMERIČKOG ZVANIČNIKA: Crna Gora je članica NATO, suprostavićemo se Rusiji

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, bio je jedan od učesnika foruma 2BS (To Be Secure), a tom prilikom je uputio poruku „prosrpskim snagama“ u Crnoj Gori.

„Prosrpske snage u Crnoj Gori treba da shvate da Crna Gora treba da bude suverena, demokratska, zapadno orijentisana članica NATO-a“, rekao je Eskobar.

Eskobar je potom naveo da za one snage koje podrivaju napredak zemlje koja je skoro 25 godina bila uspešna priča, SAD imaju odgovor u vidu sankcija i političkog pritiska, a u Crnoj Gori izolacije snaga koje imaju takva nastojanja, prenele su „Vijesti“.

Sjedinjene Američke Države (SAD) imaju diplomatske i političke mehanizme kojim će se suprotstaviti mešanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore, izjavio je on.

Od aktuelne američke administracije se može očekivati veći fokus na region, jer je on značajan deo agende SAD za Evropu, a na pitanje da li je loša poruka za Zapadni Balkan to što na nedavnom samitu sa EU nije bilo datuma pristupa za zemlje koje o tome pregovaraju, Eskobar nije konkretno odgovorio.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR