Glas Javnosti

DRITANOV PREDLOG SPORAZUMA POSLAT KRIVOKAPIĆU I BEČIĆU: Izmena zakona o slobodi veroispovesti PRIORITET!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Građanski pokret URA Dritana Abazovića uputo je mandataru Zdravku Krivokapiću i predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću predlog sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade, pišu crnogorski mediji.

Predlog sporazuma, navodnom, sadrži 13 tačaka i podrazumeva usvajanje pet zakona: o poreklu imovine, lustraciji, zakona o vladi, o Skupštini, kao i zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Predlog sporazuma je, kako se navodi, URA dostavio Krivokapiću i Bečiću pre nekoliko dana.

Foto: Tanjug

Najnoviji sporazum, između ostalog, obuhvata i donošenje u što kraćem roku izmena i dopuna Zakona o slobodi veroispovesti, s akcentom na ukidanje spornih članova, kao i nastavak pregovora sa Evropskom unijom (EU) s ciljem ostvarivanja napretka. Konsolidacija javnih finansija uz presek zatečenog stanja u trenutku preuzimanja vlasti, odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uz pooštravanje kaznene politike iz ovih oblasti, donošenje hitnih mera za borbu protiv pandemije novog korona virusa Kovid-19, temeljna reforma izbornog zakonodavstva i stvaranje uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.

Takođe, navode mediji,  predloženi sporazum predviđa izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, sa prioritetom donošenja.

Foto: Youtube/Printscreen

Deo sporazuma je i donošenje seta mera iz oblasti zaštite životne sredine s ciljem brendiranja Crne Gore kao ekološke države, zatim revizija i preispitivanje svih koncesionih ugovora, kao i donošenje deklaracije o trajnoj zabrani izgradnje malih hidroelektrana na crnogorskim vodotocima.       

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR