Glas Javnosti

DRITANOV EKSPOZE KAO ALAN FORD! Mi vam nismo obećali ništa i to ćemo ispuniti

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da se po ekspozeu mandatara za sastav 43. Vlade Dritana Abazovića apsolutno ništa ne menja u odnosu na Vladu Zdravka Krivokapića.

Program rada ove vlade me nije iznenadio. Očekivao sam svakako da bude sve isto i da ne bude pomaka u odnosu na ekspoze i rad 42. Vlade. Nemate nijedan vidljivi i merljivi indikator da možete da merite rezultate ove Vlade. Ovo je kao u Alan Fordu: „Mi vam nismo obećali ništa i to ćemo ispuniti“. Ako ga je pisao mandatar Abazović - on onda ne može da registruje ključne strukturne probleme - kazao je Medojević.

Dodao je da Abazović nije uspeo ni da prepozna uzroke ključnih problema i da je nemoguće očekivati da on da program mera koji će lečiti Crnu Goru od nasleđa prethodnih 30 godina.Ovaj ekspoze pokazuje da se neće desiti nikakve promene. U ovom ekspozeu se vidi kontinuitet bivše vlade u kojoj je Abazović i bio. Neće biti ni lustracije, ni otvaranja tajnih dosijea. Ova vlada se neće baviti zločinima DPS-a. Neće se baviti revizijom te prošlosti, što je i logično, čim ulazite u koaliciju sa DPS-om. To se vidi iz ovog elaborata. Nema ni reči o ključnim problemima - naveo je Medojević.

On je upitao zašto su ljudi glasali 30. avgusta 2020. godine i rekao da su oni dali podršku tad opozicionim partijama zbog demontaže prethodnog režima.

"Drugi deo važnih pitanja za građane je da u ekspozeu nema ni reči o posledicama ove globalne krize, a povodom rata u Ukrajini. To će biti velike ekonomske posledice, naročito za malo društvo kakvi smo mi. U elaboratu nemate ni reč o tome, a nemate vlade u svetu koja ne menja svoje programe da bi se uskladili sa zahtevima društva kao što su energenti, nafta i slično - smatra Medojević.

Kriza hrane će biti velika. Dritan u svom elaboratu nije rekao glavni osnov – osnivanje robnih rezervi. Crna Gora mora organizovati otkup jer time obzebeđujemo samoodrživost. Sa energijom je nešto bolja situacija, međutim, kada je u pitanju gorivo i naftni derivati, doći će do izuzetnog cenovnog udara zbog globalnih kretanja i to će stanovništvo pogoditi. Podizanje cena dovodi i do smanjenja poslova, što ljude dovodi u zonu ekstremnog siromaštva. Vlada mora obezbediti građane - zaključio je on.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR