Glas Javnosti

DRITAN UVODI CRNU GORU U "OTVORENI BALKAN": Edi Rama otkrio šta se dešava na samitu u Ohridu

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U Ohridu danas počinje Samit inicijative Otvoreni Balkan, a premijer Albanije Edi Rama je tim povodom na Fejsbuku napisao da crnogorski premijer Dritan Abazović "danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan".

„Uživajući u kafi po dolasku u Ohrid, sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, kao i sa ambasadorom SAD-a u Srbiji Krisom Hilom, koji je dugogodišnji prijatelj Albanije i Albanaca, ali takođe nepokolebljivi zagovornik Otvorenog Balkana“, napisao je Rama.

Uz ovu poruku Rama je objavio fotografiju sa Abazovićem i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom.Abazović prvi put prisustvuje Samitu ove regionalne inicijative, a ranije je izjavio da nema ništa protiv priključenja Crne Gore ako je to dobro za zemlju.

U Crnoj Gori su, inače, podeljena mišljenja o pristupanju Otvorenom Balkanu, jer deo crnogorskih političara i stručne javnosti tvrdi da je ova regionalna inicijativa zamena za priključenje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Današnjem samitu na Ohridu prisustvuje i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR