Glas Javnosti

Dritan Abazović saslušan kao svedok o slučaju "Tunel"

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Advokat Stefan Jovanović istakao je da je Abazović kao svedok dao izjave na osnovu operativnih informacija koje nemaju snagu dokaza

Lider opozicionog pokreta Ura i bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović saslušan je u svojstvu svedoka u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, zbog ranije izjave da ima operativna saznanja ko je glavnoosumnjičeni i šta je bio motiv za prokopavanje tunela i upad u depo Višeg suda.

Abazović je nakon saslušanja rekao da je tužiocu izneo dve teorije i operativne podatke koje je imao kao premijer, te da je, između ostalog, govorio i o motivima narko kartela ali da ne može da iznosi više detalja. 

"Moja saznanja sam vrlo rado podelio sa nadležnima. Mislim da je margina greške minimalna. Moramo biti zadovoljni rezultatima u protekle dve godine. Imamo izazova, ali smo iskoračili - država je po prvi put pokazala otpor", rekao je Abazović.


Dodao je da je interes javnosti da se sve sazna, te da javnost zanima ko su nalogodavci kopanja tunela u Višem sudu. To što još nije napravljen popis stvari koje su nestale iz depoa, pitanje je za nadležne, rekao je Abazović novinarima.

"Imam mišljenje, ali neka se sada malo suoče oni koji su se identifikovali, pa neka vide ko radi svoj posao. Svi podaci koje iznosim su relevantni, napomenuo sam ko su institucije koje se time bave, stojim organima na raspolaganju", naveo je Abazović. 

Advokat Stefan Jovanović istakao je da je Abazović kao svedok dao izjave na osnovu operativnih informacija koje nemaju snagu dokaza. Novinarima je kazao i da je Abazović kazao kod sudije da ne može da kaže ko je nalogodavac zbog obaveze čuvanja tajne.


"Nakon tri meseca istrage nemamo nikakva sazanja i ništa se novo ne dešava i to je suština iskaza ovog svedoka", rekao je Jovanović, preneo je portal RTCG.

Advokat je kazao i da mu je nejasno koja je poenta saslušanja, te da se možda radi o principu fame. 

"Danas nismo čuli ništa novo, čuli smo teorije koje su preovladavale ranije. Izneo je teorije koje su preovladavale, da je namera onih koji su kopali tunel da se kontaminiraju dokazi iz istrage povodom ubistva Duška Jovanovića i druga teorija je namera kopača da se ukradu kokain koji se skladišti u depou Višeg suda. Ništa novo nije dodato u odnosu na ranije i nisu predočeni novi dokazi", rekao je Jovanović.

Dodao je ovakva saslušanja mogu samo da odugovlače istragu i odvedu istragu u pogrešnom smeru.

Abazović je krajem decembra u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore kazao da ima operativna saznanja ko bi mogao da bude glavni osumnjičeni u slučaju "Tunel" i šta je bila namera tog slučaja.

 "Ta se namera nije ostvarila, to je možda pozitivno u svemu tome", kazao je tada Abazović.

Glas javnosti T02S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR