Glas Javnosti

DRAMA KOD ČANJA: Troje srpskih državljana, među kojima i dete, spaseno sa mora!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Troje državljana Srbije, među kojima i dvoipogodišnje dete, spašeni su, nakon što su u jutarnjim satima isplovili kajakom iz Čanja ka Kraljičinoj plaži, a nakon dvočasovne potrage pronađeni su na Vezirovoj plaži kasno uveče.

Incident se dogodio juče, a zbog dugog boravka na moru dete je bilo u stanju hipotermije, zbog čega je odmah posle spasavanja predato na trijažu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

"Potragu su otežavali loši vremenski uslovi, zbog čega su u pripravnosti bili vazduhoplovi Ministrstva unutrašnjih poslova i Vojske Crne Gore, a u akciji traganja i spašavanja učestvovali su i pripradnici sektora granične policije i Službe zaštite i spašavanja Bar”, saopšteno je iz UPSUL.

Kako navode, Pomorsko-operativni centar primio je u 20:28 sati poziv da su tri osobe, dve odrasle i dete, isplovile kajakom u jutranjim časovima iz Čanja, ka Kraljičinoj plaži i da se nisu vratile do samog sumraka.
Uprava pomorske sigurnosti je odmah poslala jedan spasilački čamac koji je isplovio iz Luke Bar i brzo počeo pretragu u rejonu Čanj - Dubovica - Buljarica - Petrovac - Perazića do.


(Foto: Jutjub)

“Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni akciji traganja i spasavanja, jer je južni vetar pojačavao, kiša je smanjila vidljivost, a čamac kretao veoma blizu stenovite obale. Drugi spasilački čamac SAR-1, sa posadom i pripadnicima Sektora granične policije - JUG, je isplovio i počeo pretragu od Maljevika do Čanja, gde su se na čamac ukrcali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar, te svi zajedno počeli pretragu svih uvala, plaža i veoma stenovitog i opasnog pređela iza Čanja ka Buljaricama”, navode u UPSUL.

Kako su rekli, u 22:42 časova spasilački čamac SAR-1 je uočio izgubljene osobe na Vezirovoj plaži, nakon čega su hitno transportovni čamcem do Bara, gde su sve tri osobe predate na trijažu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

„Akcija je spovedene u veoma otežanim vremenskim uslovima i u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja na moru, gde su bili aktivno angažovani svi resursi Crne Gore”, saopšteno je iz UPSU.

Glas javnostiT01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR