Glas Javnosti

Direktor Montenegro erlajnsa: Linija ka Beogradu najbolja u regionu

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Direktor Montenegro erlajnsa Vlastimir Ristić izjavio je da je avio-linija ka Beogradu najbolja u regionu, ali da od nje velike prihode ostvaruje i Er Srbija.

On je za podgoričke Dnevne novine rekao da je ta linija izuzetno značajna za kompaniju, ali i da isto, ako ne i više prihoda donosi Er Srbiji zbog lokalnih ali i tranzitnih putnika koji putuju iz Beograda dalje, kako u Evropu, tako i širom sveta, prenosi "Pobjeda".

Prema njegovim rečima Montenegro Airline je u martu, aprilu i maju ostvario 11,3 miliona evra manje prihoda nego u istom periodu prošle godine.

"Naš bruto prihod za mart, april i maj u 2019. je bio 13,17 miliona evra, u istom preriodu ove godine imamo 1,79 miliona evra. Nije potrebno biti posebno upućen u avijaciju da bi se lako uvidela dimenzija problema. No, kriza uveliko traje", rekao je Ristić.

Crnogorska aviokompanija Montenegro erlajns saopštila je danas da za sada nema povratnu informaciju kada će avioni nacionalnog avio-prevoznika moći ponovo da sleću na aerodrom u Beogradu, jer je to odluka vazduhoplovnih vlasti Srbije.

U crnogorskoj kompaniji ističu da se intenzivno obavlja komunikacija izmedju nadležnih institucija da se ovo pitanje što pre reši jer je to linija izuzetno značajna za kompaniju, prenosi podgorički portal CdM.

"Ali, ne samo za nas. Veoma i višeznačno je važna i za Er Srbiju. I oni su jednako kao i mi, zainteresovani za obnovu letenja. U ovoj situaciji zajedno trpimo veliku štetu, koja se dnevno ozbiljno uvećava jer sada ulazimo u period najfrekvetnijeg saobraćanja, koji smo zajedno čekali cele godine", navode u kompaniji.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije 26. maja doneo je meru kojom je zabranio sletanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodorom "Nikola Tesla".

 (Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR