Glas Javnosti

DF optužio vlasti u Crnoj Gori: NKT izvršilo državni udar!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Poslanica Demokratskog fronta Demokratskog fronta tvrdi da NKT nije formirano u skladu sa Zakonom o sprečavanju širenja zaraznih bolesti

Odgovor premijera Markovića, a onda Ministarstva zdravlja na moj zahtev da mi se dostavi Rešenje o obrazovanju tzv. Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, samo potvrđuje ono što Demokratski front danima govori, da se radi o telu koje predstavlja podružnicu Demokratske partije socijalista koje u ovom vanrednom stanju vodi državu, protiv Ustava i zakona.

 
Ovo je u ime Demokratskog fronta utvrdila poslanica te političke grupacije dr Branka Bošnjak, koja tvrdi da je NKT, što vidi iz rešenja, zvanično formirano tek 30. marta 2020. godine i to ne u skladu sa Zakonom o sprečavanju širenja zaraznih bolesti, već navodno u skladu sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave.

 

- Međutim, nema uporišta ni u toj navedenoj Uredbi, zato se nisu ni pozvali na konkretan član koji bi im omogućio formiranje ovakvog tela, jer takav član u navedenoj Uredbi ne postoji. No sve to ne smeta ovom diktatorskom režimu da nam nametne neko svoje protivpravno partijsko telo koje trenutno naredbama „vedri i oblači Crnom Gorom“ uzurpirajući pravni poredak ove zemlje. A mnoge naredbe su donešene i pre 30. marta kada je formalno formiran NKT. E to se zove državni udar, a ne ona smejurija koju su bezuspešno pokušali da „uvale“ građanima Crne Gore, kako bi se osvetili DF koji ih je bio doveo pred sami izborni poraz. Njihove protivustavne naredbe su već mnoge građane dovele do gladi, a kulminacija se očekuje za koji mesec kada će nas preplaviti beskućnici, gladni, nezaposleni i psihički uništeni građani, što DPS-u odgovara, jer im je sa takvima najlakše manipulisati, tvrdi Bošnjak, koja ističe da u tom Koordinacionom telu koje broji 15 članova samo je pet lekara, i to onih režimskih.
    -Ostalo su vlastodršci iz raznih sfera uključujući i čuvenog „medijskog maga“ Srđana Kusovca. Zato nije iznenađenje da je novinarima zabranjeno da prisustvuju konferecijama za štampu ovog tela, već Kusovac pravi selekciju pitanja koja će biti javno postavljenja. Protivustavno Đukanović i Marković uz pomoć marioneta koje vode Skupštinu Crne Gore, suspendovali su njen rad, sve pod paravanom zaštite zdravlja građana, i isturili ovo protivpravno telo preko koga vrlo podmuklo vodi režimsku kampanju za naredne izbore. Ogavno, jadno i krajnje pokvareno, pa i od DPS i njihovih privezaka. A najjadnije je što ovi estradni lekari Miranovićka, Eraković, Avdić, Mugoša i ostali pokušavaju da glume neke profesionalce, a u stvari su obični partijski poslušnici a ne dokazani stručnjaci , koji su svoju poslušnost dobro unovčili, stanovima, bespovratnim kreditima, direktorskim mestima, čak profesorskim zvanjima, kaže Bošnjak, koja konstaatuje ''da onih pravih slobodnomislećih profesionalaca i međunarodno dokazanih, nema jer, ih je ovaj režim oterao iz zemlje a one koji su još uvek tu i na kojima počiva naš zdravstveni sistem potpuno je marginalizovao''.

Bošnjak je pozvalaa ''sve one koji poštuju pravni poredak ove države da izvršimo pritisak na Ustavni sud da hitno odreaguje na inicijativu DF-a za ocenu ustavnosti i zakonitosti naredbi NKT i zaustavi ovo pravno nasilje i nametanje krivične odgovornosti građanima, ovaj istinski državni udar i diktaturu koja nam je nametnuta pod, sad već providnim izgovorom, o brizi za naše zdravlje''.
                   
ZAHTEVI    


- Tražimo hitno održavanje sednice Skupštine, uvođenje vanrednog stanja, jedinstvo svih za spas Crne Gore, kako bi zaustavili ovu bezprizornu izbornu kampanju koju režim sprovodi pod okriljem pandemije korona virusom. Nadam se da će im naši mudri građani presuditi za zloupotrebu ove muke koja nas je zadesila, saopšteno je iz DF.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR