Glas Javnosti

Demokratski front: Crna Gora frizirala podatke o zaraženima, jasno je da smo doživeli epidemiološku apokalipsu.

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Sudeći po danas objavljenim fotografijama od strane Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT), Crna Gora ne samo da je nespremna dočekala letnji korona talas, već sa svakodnevnim desetinama novozaraženih građana, NKT jasno stavlja do znanja da smo doživeli epidemiološku apokalipsu, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

- Demokratski front upozorava NKT da iznošenje lažnih podataka koji se odnose na zdravlje građana predstavlja krivično delo i da ih činjenica što su prepoznati kao politički kateter Mila Đukanovića neće spasiti krivično pravne odgovornosti. Suština naše polemike sa NKT-om je da je ovo neustavno telo mesecima friziralo podatke i obmanjivalo građane kako bi Crnu Goru bez ikakvog utemeljenja predstavili kao 'corona-free' državu. Ovoliki broj inficiranih građana koronavirusom, nažalost i sa smrtnim ishodima, dokaz je da se nismo izborili sa pandemijom, iako je ministar Kenan Hrapović početkom juna u Službenom listu proglasio kraj epidemije - navode iz DF-a.

U DF-u smatraju da je NKT u polemici sa tim političkim savezom samo potvrdio svoj politički karakter.

- Tako su u novom reagovanju ostali dužni da objave svoje platne liste od marta do jula meseca ove godine, da njihove kolege doktori, medicinske sestre i medicinsko osoblje koji primaju od 300 do 500 evra ostvare javni uvid ko su stvarni pandemijski profiteri - dodaju iz DF-a, podsetivši NKT da nisu odgovorili ni da li je predsednik Milo Đukanović nakon povratka iz Belgije bio u samoizolaciji, te da li je gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac uhapšen jer je prekršio mere samoizolacije.

- Objavljivanjem fotografija navodne PCR laboratorije samo ste potvrdili zašto smo u martu mesecu nalaze slali u laboratorije iz regiona, zato jer nismo imali nijedan test. Sudeći po danas objavljenoj fotografiji nekakve laboratorije, ne samo da smo nespremni dočekali letnji korona talas, već sa svakodnevnim desetinama novozaraženih građana, jasno nam stavljate do znanja da smo doživeli epidemiolosku apokalipsu. Zabrinuti i za vaše, ali i za zdravlje građana Crne Gore, ne možemo da ne primetimo da se iz prezentovane fotografije laboratorije ne može zaključiti da se radi o specijalizovanoj PCR laboratoriji, jer se u sličnim rade nalazi briseva, krvi i mokraće. I nije problem ako obmanjujete javnost, veći je problem ako to činite prema građanima Crne Gore, jer se nalazite u dubokom ofsajdu krivične odgovornosti. Nadalje, u polemici sa jednim srpskim doktorom početkom juna ste izjavili da Crna Gora ima vrhunsku PCR laboratoriju, a danas u odgovoru DF-u, saopštavate da je ovo samo jedna od mnogobrojnih PCR laboratorija iako osim nekoliko udaljenih fotografija ne dostavljate ni jedan dokaz za to. A kako za mesec dana iznikoše tolike silne “PCR laboratorije” nije teško zaključiti, taman tako kao što je Crna Gora sve vreme bila 'corona-free' -  dodaju iz DF-a.

Samo u ovoj, kako su kazali, kontradiktornosti, postoji dovoljno elemenata da reaguje Specijalno tužilaštvo i istraži sve potencijalne javne nabavke i "neposredne nagodbe koje se odnose na opremanje laboratorija, kupovinu aparata za testove i prateću finansijsku dokumentaciju".

- Ali SDT trenutno ima važnija posla - bavi se hapšenjem i procesuiranjem vernika SPC. DF bi voleo da Crna Gora ima na stotine opremljenih PCR laboratorija, ali nažalost plašimo se da je većina dosadašnjih testova urađena po tzv. brzom metodu, i da nas je zbog toga zadesio ovaj novi talas koji u NKT-u bezuspešno pokušavaju predstaviti importovanim iz Srbije, iako je i laiku jasno da koronavirus nije ni izlazio iz Crne Gore - zaključuju u DF-u.

(Izvor: Vijesti.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR