Glas Javnosti

'Demokratija' u izvedbi DPS: Crnogorska policija zbog auto-litija blokira važnije putne pravce!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nakon više veličanstvenih auto-litija, koje su građani revoltirani nakaradnim tzv. Zakonom o slobodi veroispovesti, ali uz pridržavanje protivepidemioloških mera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore, prethodnih dana spontano organizovali u više crnogorskih gradova, vlasti predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) su odlučile da tome stanu na kraj, opredeljujući se za zatvaranje svih značajnijih putnih pravaca za ovaj vid građanskog nezadovoljstva barem do 30. avgusta, odnosno do dana predstojećih izbora.

Nema nikakve sumnje, na ovaj način crnogorski režim, koji koristi svaku moguću priliku da se na regionalnom, ali i širem međunarodnom planu predstavi kao navodni predvodnik u usvajanju demokratskih tekovina i procesu evrointegracija na Zapadnom Balkanu, uoči izbora prikazuje se u svom pravom liku, kao brutalni kršitelj svih Ustavom propisanih prava i sloboda, ali i evropskog zakonodavstva u oblasti ljudskih prava. I samim tim kao svojevrsna “crna rupa” demokratije, ljudskih prava i sloboda u regionu.

Ma koliko se deo građana Crne Gore ne slagao sa političkim stavovima i zahtevima učesnika auto-litija, od krucijalne je važnosti da na predstojećim izborima pruže podršku i njima, glasajući protiv DPS. Da se ne bi ponovila ona dobro poznata priča o čoveku koji ćuti dok totalitarni režim uklanja jednog po jednog protivnika, da bi se, kad je red došao i na njega, dogodilo da nema koga da digne glas u njegovu odbranu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR