Glas Javnosti

Дармановић делегирао супругу: Марковић формирао експертски тим за преговоре са СПЦ, 11. марта нови састанак

Crna Gora
Autor: in4s.net/foto: wikipedia

Портал ИН4С јуче је послао мејл премијеру Марковићу, са питањем, кад ће се оформити експертски тим, и шта значи попис добара и црквене имовине, коју је најавио директор Управе за имовину

Председник Владе Душко Марковић формирао је тим експерата за преговоре са Митрополијом црногорско-приморском и епархијама Српске православне цркве о Закону о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница и упутио митрополиту СПЦ Амфилохију (Радовићу) позив на разговоре на експертском нивоу.

„Владу ће током ових разговора представљати Зоран Пажин,
потпредседник Владе Небојша Вучинић, професор Правног факултета Анета Спаић (супруга министра Срђе Дармановића), деканица Правног факултета Драгољуб Булатовић, шеф Кабинета председника Владе Никола Мартиновић, адвокат и Срђан Спаић, дипломирани правник.

„Разумјели смо да експертском тиму Митрополије и епархија СПЦ, који сте Ви формирали, за први састанак одговара среда, 11. март у 10 часова, У Вили „Горица“ у Подгорици, што званично потврђујемо“ – наводи се у писму предсједника Владе упућеном митрополиту црногорско-приморском Амфилохију (Радовићу).

Портал ИН4С јуче је послао мејл премијеру Марковићу, са питањем, кад ће се оформити експертски тим, и шта значи попис добара и црквене имовине, коју је најавио директор Управе за имовину.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR