Glas Javnosti

ĐAKON CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE PRETI 'ČETNICIMA': 'Bljesak' i 'Oluja' će vam biti obdanište šta vas ovde čeka

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Sveštenik Crnogorske pravoslavne crkve, đakon Stevo Mašanović iz Tivta, prijavljen je policiji od strane građana zbog sumnje da je svojom objavom na fejsbuku, počinio više kriivilnih dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Mašanović (45) je inače, poreklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od detinjstva. Dugo godina bio je profesionalno vojno lice - podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gde je dobio otkaz, nakon čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovća. Mašanović već nekoliko radi kao pripadnik službe bezbednosti Aerodroma Tivat, a decembra 2018. Mitropolit CPC Mihailo ga je rukopoložio u đakona te crkve.

Mašanović je juče na svom FB profilu napisao poruku koja se očito odnosi na učesnike litija koje organizuje Mitropolicija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve, odnosno učesnike protesta građana zbog kontrverzne smene lokalne vlasti u Budvi.

-Nećete četnici, Božiju vam veru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, „Bjlesak“ i „Oluja“ će vam biti obdanište šta vas ovde čeka. Mantije mi moje. Multietnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko!- napisao je Mašanović uz postavljen link do spota pesme „Svetinja“ poznatog hrvatskog pevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Glavni refren te pesme je inače „Vera, Ljubav i Domovina“.

Mašanović je nešto kansije obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama i građane koji su se njome našli pogođeni, naveli da đakona CPC prijave tivatskoj policiji.

 

(Izvor: Vijesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR