Glas Javnosti

HIT! ČUVARI REDA U CRNOJ GORI JOŠ NISU DOBILI NOVE AUTOMOBILE, A KADA ĆE - NE ZNA SE! Policajci hapse ako im plate taksi, a mangupi im nude FIĆU! (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Policija Budve nespremno dočekuje letnju sezonu u metropoli turizma

U voznom parku trenutno se nalaze marica "mercedes", stara 20 godina, "defender", star 21 godinu i "golf 5" od 16 godina! Šaljivdžije su brže - bolje ovo iskoristile za podsmeh, pa su kroz Nikšić provozale starog "fiću" s natpisom milicija i sa uključenom rotacijom kružile kroz grad, dok je video postao hit na društvenim mrežama.

Sudija koji je insistirao na anonimnosti tvrdi da su policija, tužilaštvo i sudstvo ostali bez automobila.

 – Nije htela Vlada da isplati završnu ratu od dva miliona evra za nova "opel" vozila, pa je 200 automobila moralo da se vati "Osmanagić autu" u Podgorici! U Vladi je katastrofa, umalo se 29. maja nisu međusobno poubijali na sednici. Jedno krilo su Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić, Dritan Abazović i Miodrag Davidović Daka, a drugo Demokratski front – Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević. Bila je totalna ludnica, gađali su se na sednici čime su stigli. Nikola Selaković diriguje DF, a ovim drugima zapadne ambasade – kaže naš sagovornik i otkriva da im se sada svi živi rugaju i podsmevaju!

– Sada na teren idemo privatnim automobilima, „golfovima“ i „pasatima“, koji su stari od 15 do 20 godina. Na društvenim mrežama se pojavio video-klip na kojem se vidi „fića“ sa rotacionim svetlom i natpisom „milicija“ kako „juri“ brzinom od 30-40 kilometara na sat. Ubrzo posle toga se saznalo da su dva duhovita mladića pronašla „fiću“ u voznom stanju i provozala ga kroz Nikšić. Sprdaju se tako, idu ulicom i puštaju policijsku sirenu, a u šali se pričalo da je policija zbog velikog broja pregleda i lajkova tog klipa dobila nov automobil – prepričava sudija i potvrđuje da se policija Crne Gore našla u velikom problemu od početka maja ove godine zbog toga što je ostala skoro bez svih patrolnih automobila.

Policajci su na zadatke mahom išli maricama, kao i svojim privatnim automobilima, pa su za to dobijali naknadu.

 - Kada neko zove policiju u Budvi da prijavi saobraćajku, iz dežurane kažu: „U redu, ali dođite po nas!“. Policija Tivat krajem maja nije imala automobil za privođenje osumnjičenog u slučaju pokušaja silovanja. Kada je trebalo da ga odvezu u Osnovni sud u Kotor na saslušanje, pozvali su ih i rekli im: „Uzećemo taksi, pa ćemo ga njime dovesti. Mi ćemo platiti taksi do vas, a vi nazad“. Što je najgore, tako je i bilo, a taksi nas je izašao ukupno 25 evra. Eto, dokaza koliko nam je sposobna „apostolska“ Vlada Zdravka Krivokapića. Osim problema sa automobilima smanjen je budžet za sve osnovne sudove za tri miliona evra. Nemamo papira, štampača, goriva, hemijskih olovaka, heftalica, stikera... - kaže naš sagovornik i navodi kakva je ranija bila situacija.

 – Do skora smo imali 15 automobila. Sada je 105 zposlenih u sudu u Kotoru i 40 u tužilaštvu, a imamo samo tri automobila. „Pasat“ iz 1997. koji se pali na guranje, „golf 5“ iz 2004. je raspad sistema jer nema ispravne kočnice, a „mercedes“ A klase iz 2003. koji pripada tužilaštvu jedva ide. Ovi automobili su stajali sa strane u garaži, za ne daj bože. Bili su već otpisani za otpad. Sud i tužilaštvo u Kotoru pokrivaju tri grada, nadrljali smo kada počne sezona. Da su dali novu ratu pripalo bi nam 12 novih „opela astra“, 2019. godište, u trajno vlasništvo. Nama su rekli „da će za ovaj mesec biti plate i penzije iz budžeta, a da ubuduće nema centa“. Nema para, sve su potrošili, a budžet ne mogu da usvoje više od šest meseci! Kredit od MMF-a, uzet u decembra 2020. godine od 750 miliona evra su već potrošili. Tako je sada nažalost stvorena povoljna klima za maksimalno povećanje kriminala i šverca.

U Specijanom državnom tužilaštvu je formiran predmet povodom tvrdnji jednog od lidera Demokratskog fronta i predsednika Pokreta za promene Nebojše Medojevića o navodnom švercu cigareta preko Luke Bar u koji su, kako on kaže, uključeni premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija i socijalnog staranja  Milojko Spajić.  Odbor za  bezbednost i odbranu je  usvojio inicijativu Medojevića za kontrolno saslušanje premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića, v. d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića i ministra finansija Milojka Spajića o ponovnom pokretanju posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori. Medojević je u obrazloženju inicijative rekao „da postoje dva scenarija – da Krivokapić nije obavešten ili da jeste, ali da dopušta. On je dužan da građanima dokaže da svojim odlukama ne pospešuje šverc cigareta. Ukoliko se utvrdi da je ova Vlada odgovorna za činjenje ili nečinjenje po ovom pitanju, uskratićemo joj podršku“ – ističe naš izvor i dodaje da ima najava da će problem sa automobilima ipak biti rešen do kraja juna.

 – Svi automobili koji su vraćeni zbog isteka trogodišnjeg lizinga u međuvremenu su servisirani tako da nema ograničenja da firma „Osmanagić auto“ posle potpisivanja novog jednogodišnjeg ugovora o finansijskom lizingu vrati polovna službena vozila Upravi policije, sudovima i tužilaštvima.     

(Glas javnosti)
 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR