Glas Javnosti

ĆUPRIJA BEZ SMISLA: Most na reci Ćehotini sagrađen je pre nekoliko godina, ali NIKUDA NE VODI!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Most koji je izgrađen pre deset godina na reci Ćehotini, a koji je trebalo da poveže Židoviće i selo Vidre još nije u funkciji.

Razlog je što je najverovatnije sagrađen na pogrešnoj lokaciji pa ga nije moguće, na adekvatan način, povezati sa putem na levoj obali reke. Jedino se koristi za prolazak pešaka i poljoprivredne mehanizacije i to samo u sušnom periodu.

Zbog čega most, u koji su uložena značajna opštinska sredstva, nije u upotrebi niko od nadležnih ne saopštava. Sagrađen je u vreme dok je predsednik opštine bio Filip Vuković iz redova Demokratske partije socijalista, dok je menadžer Opštine bio sadašnji predsednik pljevaljske opštine Igor Golubović.

- Ni ovaj, kao ni mnogi drugi projekti odlazeće vlasti nije u potpunosti realizovan. Most koji je trebalo da poveže selo Vidre sa glavnom komunikacijom u Židovićima veoma je važan za meštane koji gravitiraju tom području - kazao je Dušan Janjušević, odbornik Demokrata u SO Pljevlja.

On naglašava da ni nakon deset godina nadležni nisu uradili ništa kako bi obavili eksproprijaciju zemljišta i omogućili izgradnju prilaznog puta mostu.

Janjušević podseća da je u periodu gradnje mosta obećano više megalomanskih projekata od kojih mnogi nisu ni započeti.

- Iz nekih dokumenata do kojih sam imao priliku da dođem vidi se da je most trebalo da bude izgrađen 10-15 metara uzvodno od sadašnje lokacije. Čak su i meštani nudili besplatno zemljište za prilaz mostu - kaže Janjušević.

RAZLIKA U DžEPU?

DUŠAN Janjušević očekuje da će se u narednom periodu rasvetliti da li je most namerno sagrađen na užem delu korita reke Ćehotine, kako bi razlika u novcu ostala nekom u džepu.

(Glas javnosti/Novosti.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR