Glas Javnosti

Crnogorski premijer Duško Marković 'poludeo' zbog Andrije Mandića, iskalio bes na direktoru policije nazivajući ga nesposobnjakovićem (FOTO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Prema izvorima iz vrha MUP-a Crne Gore, kojima je stalo do profesionalne časti i ugleda, Duško Marković, predsednik Vlade Crne Gore, je nakon maltretiranja jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, na graničnom prelazu između BiH i Crne Gore, koje je prouzrokovalo pogoršanje zdravstvenog stanja Mandića i kasnije njegovo prebacivanje na VMA u Beogradu, poludeo i bio van sebe, pokazujući

U takvom stanju, Marković je svu svoju nervozu i nemoć da se odupre situaciji u kojoj se našao, iskalio na Veselinu Veljoviću, direktoru Uprave policije Crne Gore, nazivajući ga nesposobnjakovićem, nestručnim licem, jer nije adekvatno procenio situaciju i pronašao model da se Mandiću, koji nije boravio u Srbiji, već u BiH, dozvoli nesmetani ulazak u Crnu Goru.

Veljović je u pomenutim okolnostima, kako izvori iz vrha MUP-a Crne Gore govore, trpeo veliko "pljuvanje i vređanje" od Markovića, koje ne priliči funkciji predsednika Vlade, već osobama sklonim prostakluku.
Prema istim izvorima, Marković je Veljoviću naložio da se hitno angažuju saradnici MUP-a Crne Gore iz bosansko-hercegovačkih kriminogenih struktura, kako bi prikupili informacije i konkretna saznanja o zdravstvenom stanju Andrije Mandića, koji se tada nalazio u trebinjskoj bolnici.

Po zahtevu Veljovića, koji je Markovićev nalog, preneo na najpouzdanije pripadnike MUP-a Crne Gore, jedno od lica iz saradničke mreže crnogorske policije sa područja BiH posetilo je bolnicu u Trebinju i nastojalo da bez ikakvih ovlašćenja prikupi podatke o zdravstvenom stanju Mandića.

Ovakav skandal sprečen je profesionalnom reakcijom zdravstvenih radnika bolnice u Trebinju, koji su u potpunosti sledili pravila struke i profesionalizma te su odbili da pruže bilo kakve podatke o zdravstvenom stanju Mandića.
Podsećamo da su informacije o Mandićevom zdravstvenom stanju danas u potpunosti dostupne, jer je pomenuti crnogorski političar operisan na VMA i oporavlja se, pri čemu ga je tokom prepodneva posetio i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Međutim, postavlja se pitanje kakva je ovo špijunsko-policijska operacija Veselina Veljovića i Duška Markovića, koji duboko zadirući na teritoriju druge nezavisne države, upućuju svoje špijune i agente, kako bi proverili zdravstveno stanje Mandića.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR