Glas Javnosti
posta

CRNOGORSKI KAPETAN PAO SA 320 KILOGRAMA KOKAINA: SMS poruke otkrile pakleni plan vredan 128 miliona dolara

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorac (51), osumnjičen da je učestvovao u švercu 320 kilograma kokaina vrednog 128 miliona dolara u Australiji, sumnjiči se da je drogu natovario u međunarodnim vodama i potom je dovezao u Australiju, a paketi sa drogom su potom bačeni u australijske vode, gde su ih pokupile dve osobe manjim čamcem.

Droga je, kako je saopštila australijska policija, 14. maja umotana u plastičnu ambalažu i bačena je u okean na oko 28 kilometara od Port Hedlanda na severozapadu Vašingtona, saopštila je policija. Pakete su potom preuzela dvojica muškaraca – 49-godišnjak iz Novog Južnog Velsa i 37-godišnji nemački državljanin. Policija je potom narkotike, u paketima od po kilogram, pronašla u kamperu u Port Hedlandu.

Policija je saopštila da je forenzičkom obradom telefona kapetana broda otkriveno da je i sam upleten u šverc kokaina, nakon čega su mu lisice stavljene na ruke. Vršilac dužnosti pomoćnika komesara australijske policije Džon Tanti rekao je da su hapšenja rezultat višemesečne istrage.- Pouzdani insajderi su jedna od najvećih pretnji po integritet australijskih lanaca snabdevanja. Kriminalne grupe se oslanjaju na ljude koji su spremni da zloupotrebe pristup i uticaj koji imaju kroz svoje zaposlenje, kako bi pomogli u unosu zabranjenih droga u Australiju, kao što je optuženi navodno učinio u ovom slučaju - kazao je on.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR