Glas Javnosti

CRNOGORSKA POLICIJA PRATI AMERIČKI SCENARIO: Nogom na vrat kao pečat policijske brutalnosti prema Srbima! (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Jutros, prilikom hapšenja čelnika SO Budva, policija je primenila silu, očigledno ne mareći za posledice. Korišćena su hemijska sredstva, a razbijeni su i prozori na zgradi opštine.

Pored sve štete i brutalnog ophođenja crnogorske policije jedna stvar je najviše odjeknula društvenim mrežama i zabrinula sve koji su ispratili ovaj događaj.

Naime, hapšenje koje je jutros u Budvi sprovedeno može se porediti sa onim koje je diglo ceo svet na noge, hapšenjem i ubistvom Džordža Flojda u Americi.

Podsetimo, policija je na vratu Džordža Flojda gotovo devet minuta držala koleno, uprkos Flojdovim rečima da ne može da diše. Flojd je kasnije preminuo u bolnici u Mineapolisu, a njegova smrt izazvala je masovne proteste u Americi i širom sveta.  

Na slikama se jasno vidi kako Milova policija prema Srbima postupa identično brutalno kao američka prema Afroamerikancima. Diskriminacija je više nego očigledna, s obzirom da se radi o Mladenu Mikelju, opštinskom funkcioneru Demokratskog fronta, kome policija kleči na vratu.

 

Kako se navodi, u Budvi je sve počelo još sinoć, nakon što je odustala od asistencije Upravnoj inspekciji za nasilnu smene vlasti u Budvi, policija jutros sa oko deset kombija, opkolila zgradu Opštine.

Za vreme ovo policijske akcije uhapšeni su gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović, a uhapšen je i sekretar za investicije Mladen Mikelj, kao i sin i brat Marka Carevića.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR