Glas Javnosti

Crnogorci zavapili: 'Trpimo veliku štetu, ne možemo da zamislimo opstanak bez linije ka Beogradu!'

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U crnogorskoj nacionalnoj aviokompaniji Montenegro erlajns sa nestrpljenjem čekaju podizanje zabrane sletanja njihovih aviona na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

- Kompanija trpi veliku štetu zbog zabrane sletanja na beogradski aerodrom. Ne možemo da dopustimo da ostanemo bez te linije, jer za nju imamo ogromno interesovanje konstantno, i ona je itekako važna za naš turistički i privredni razvoj, rekao je direktor ove kompanije Vladimir Ristić.

- Još uvek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni Montenegro erlajnsa (MA) moći ponovo da sleću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezani, dodao je Ristić.

Podsećamo, Vlada Crne Gore donela je odluku o otvaranju granica za devet država među kojima se nije našla i Srbija, nakon čega je 26. maja Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo odluku po kojoj je avionima Montenegro erlajnsa zabranjeno sletanje na aerodrom "Nikola Tesla".

Ristić je, takođe, dodao i da na avioindustriju izuzetno negativno utiče i situacija vezana za korona virus:

- U MA, imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje ne možemo da izbegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci, pojasnio je Ristić.

Ova kompanija polako se vraća u redovne tokove, pa su poslovnice u Podgorici i Budvi otvorene, a počinje i prodaja karata: 

- Juče smo kroz sistem pustili prve letove. Planiramo prvi let da bude 12. juna za Ljubljanu, a 14. za Frankfrurt. Uskoro će ponovo biti uspostavljene i linije prema Parizu, Beču i još nekim destinacijama, zaključio je Ristić.

(Izvor: RTCG)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR