Glas Javnosti

CRNOGORCI POHRLILI NA IZBORE: Do 11 sati duplo veća izlaznost nego 2016. na Cetinju na biračkom mestu propagandi materijal DPS-a, nepravilnosti i u Plavu, Podgorici, Kotoru

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

I pored najava incidenata i tenzija, između vladućeg DPS-a i opozicije, građani Crne Gore su, prema prvim podacima, masovno izašli na birališta, izlaznost je duplo veća nego 2016. godine. Do 11 časova velika je izlaznost u Podgorici, na jugu i severu zemlje.

Prema podacima koje je saopštio Centar za monitoring (CEMI) do 11 časova glasalo je 35,4 odsto građana, što je u odnosu na izbore 2016. godine mnogo više (20,7 odsto). U Podgorici je glasalo 35,8 odsto građana, u južnoj regiji -37,1 i severnoj -31,7 odsto.

Uporedo sa parlamentarnim izborima održavaju se i lokalni izbori u opštinama Budva i Кotor, Andrijevica i Gusinje.

 

Zabeležene su i prve nepravilnosti, posle prijave da se u blizini biračkog mesta 25 na Cetinju "Šah klub Cetinje" nalazio propagandni materijal DPS-a, predsednik biračkog odbora iz URE, Milorad Latković, prekinuo je glasanje u 7.30h. Prekid je trajao 5 minuta, nakon što je komunalna služba uklonila progandni materijal.

U Plavu lokacija biračkog mjesta Glavice broj 9 je promenjena, pa nije u kući Mujesire Šabović nego u kući Esada Purišića, na adresi Hridska bb, čime je došlo do povrede člana 65 stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika imena birača, čime je prekršen član 69 tog Zakona.

Na biračkom mestu 2-A prvi glasač glasao, glasački listic ubačen u kutiju, a da nije prethodno bio pocepan. Naknadno su ga izvadili i pocepali, čime je prekršen član 79.

 

 

 

(Glas javnosti/Novosti/ Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR