Glas Javnosti

Crna Gora: Zabranjeni privatni skupovi, posebne mere u Rožajama

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, na predlog Instituta za javno zdravlje, odlučilo da, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, od danas bude zabranjeno organizovanje privatnih skupova - svadbenih svečanosti i maturskih i rođendanskih proslava, i sličnih skupova.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, uvodi se i privremena mera zabrane rada noćnih klubova i diskoteka.

"Mere će se primjenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mera biti doneta odluka o tome da li će se mere i dalje primenjivati ili će njihova primena prestati", navodi se u saopštenju koje su prenele podgoričke "Vijesti".

U opštini Rožaje uvodi se zbog visokog epidemiološkog rizika i povećanja broja aktivnih slučajeva privremena mera zatvaranja svih ugostiteljskih objekata.

Zabranjuju se javni i putnički saobraćaj iz opštine Rožaje i ka opštini Rožaje osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti.

"Ove privremene mere primjenjivaće se sedam dana od dana donošenja, kada će biti analizirani efekti mjere. U zavisnosti od rezultata analize biće odlučeno da li će primena mere biti produžena", saopšteno je iz Vlade.

Odluceno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mjera, a pogotovo mera samoizolacije.

Samoizolacija se mora sprovoditi pod striktnim nadzorom nadležnih organa nadležnih za poštovanje mere, zakljuceno je na sednici.

(izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR