Glas Javnosti
posta

Crna Gora: Opozicija ne može da se odluči kako nastupa na predstojećim izborima

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Opozicione stranke u Crnoj Gori nisu usele da se dogovore o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je da, uprkos početnom entuzijazmu i svih uloženih napora, nije postignut dogovor između opozicionih stranaka.

-Bilo je stranaka koje su postavljale određene uslove, bilo je stranaka koje su bezuslovno bile za zajedničku listu, među kojima je i Demokratski front. Imali smo dva uslova koja je postavila Demokratska Crna Gora, vrlo neprijatna za nas jer su se ticala suverenog odlučivanja o svojim mandatima i ljudima koji će da predstavljaju DF-, rekao je Radunović.

 On je dodao da je DF prihvatio sve predloge, ali da je URA izjavila da bi više doprineli ukoliko bi izostali sa zajedničke liste .

Za URU je teško bila prihvatljiva lista sa nekim strankama iz „srpskog korpusa“, već isključivo lista na kojoj nema stranačkih ličnosti.

Nakon ovog izrečenog stava pokreta URA, Demokrate su saopštile da one na listu ne idu bez njih, čime je mogućnost dogovora nestala.

-Nije bilo dogovora oko jedinstvene liste. Želim svim akterima sreću na predstojećim izborima. Nećemo tražiti krivce među učesnicima sastanka-, rekao je predstavnik Demokrata, Dragan Krapović.
Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović je rekao da je njegova stranka, takođe, prihvatila sve predloge.

„Ovaj format pregovarača ne može više. Prihvatili smo sve što je od nas traženo kao uslov. Da je bilo do nas, prineli bi još jednu žrtvu. Svi zaključite zašto nemamo jedinstvenu listu“, saopštio je Goran Danilović.

Lider Radničke partije Maksim Vučinić saopštio je da je Radnička partija prihvatila sve uslove.

-Ne želim da gubim nadu da ćemo pobediti režim Mila Đukanovića-, rekao je Vučinić.

 -Stidim se od građana koji su od nas očekivali dogovor. Mi smo bili otvoreni. Kad je URA rekla da žele da idu samostalno, predložili smo dve kolone, kao druga dobitna kombinacija. Demokrate to, nažalost, nisu prihvatile. Ne znam koji su razlozi, ali zbog njih nismo postigli dogovor-, saopštio je ispred SNP-a Dragan Ivanović.

DF bio spreman da ide i korak dalje
-Mi smo generacija koja je dokazala da nam je dobro naroda Crne Gore iznad svega-, izjavio je ranije danas poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

-Ako je tačna informacija, da je lider Demokrata Aleksa Bečić dao uslov da on neće biti na izbornoj listi ujedinjene opozicije, onda odavde javno u svoje ime, Andrijino i Milanovo obećavamo da mi nećemo biti na zajedničkoj ujedinjenoj izbornoj listi. Samo što pre da završimo i krenemo u kampanju-, rekao je Medojević.

On je dodao da je DF spreman da ide i korak dalje.

-Spremni smo da se dogovorimo da nijedan poslanik opozicije iz ovog saziva ne bude na listi. Svi poslanici iz svih partija opozicije. Narod traži od nas da se ujedinimo i da pobedimo ovu vlast-, poručio je Medojević.

Izvor: Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR