Glas Javnosti

Crna Gora donela nove mere za turiste iz Srbije

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji, pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

-Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da poseduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore-, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju koje dodaje se da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da poseduju i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

-Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira sletanje zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori-, piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR