Glas Javnosti

CRNA GORA DOBIJA VLADU: Mediji nagađaju 'Sekulović novi MINISTAR POLICIJE'

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Mandatar Crne Gore, Zdravko Krivokapić danas će dostaviti kompletan spisak svih ministara koji će činiti 42. Vladu Crne Gore, a prema nagađanju crnogorskih medija novi ministar policije bi trebalo da bude advokat.

Krivokapić je ranije sačinio predlog svog kabineta, ali su ostala upražnjena mesta ministra unutrašnjih poslova i odbrane. Mandatar će danas u podne predstaviti konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore, najavljeno je iz Građanskog pokreta URA.

On je ranije najavio da će do petka, 27. novembra, dostaviti Skupštini program i predlog sastava nove Vlade, a sednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.

Ko je Sergej Sekulović

Crnogorski mediji navode da će upražnjeno mesto ministra unutrašnjih poslova zauzeti advokat Sergej Sekulović.

On je magistar ljudskih prava, civilni aktivista, bio je savetnik Borisa Marića, tada na funkciji ministra rada u vladi izbornog poverenja.

Ministrarska mesta novi model Vlade

Krivokapić je prethodno za ministra vanjskih poslova predložio Đorđa Radulovića, ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, ministarku prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kapitalnih investicija Mladena Bojanića, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, ekologije Ratka Mitrovića, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Takođe, najavio je da će nova vlada imati za trećinu manje resora, po ugledu na skandinavske države. U međuvremenu je najavio da će lider GP URA Dritan Abazović biti vicepremijer.
Pre glasanja u Skupštini, partije članice parlamentarne većine će održati sednice partijskih organa na kojima bi, prema očekivanjima, trebalo da bude i podržana nova vlada. Do sada su to učinile jedino GP URA i Prava Crna Gora, a juče je to nagovestio i SNP, čiji je Izvršni odbor usvojio zaključak kojim predlaže Glavnom odboru podršku izglasavanja nove vlade.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR