Glas Javnosti

Budva: UHAPŠENE 23 OSOBE ZBOG OMETANJA RADA POLICIJE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Budvanska policija oglasila se posle današnjih scena koje su mediji opisali kao brutalnu primenu sile i saopštila da je uhapsila 23 osobe zbog "ometanja policajaca u vršenju službene radnje". Vijesti su ranije danas prenele da su uhapšeni gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović.

Navode i da je jedan policajac povređen.

U događaju je inače povređen savetnik smenjenog gradonačelnika.

Policija navode još da su na ulazu u zgradu SO Budva zatekli nekoliko odbornika i veći broj zaposlenih, koji su, kako tvrdi, prisustvom na ulazu onemogućavali policajce da sa Upravnom inspekcijom uđu u opštinsku zgradu.

- Okupljeni su se oglušili o izdato upozorenje, a potom i naređenja da se raziđu, i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor, na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Napominju da su među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije, koji su, kako navode, takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.

Uhapšeni su, dodaju, odgovorni za incident i biće procesuirani u skladu sa zakonom.

Da podsetimo, Vijesti su ranije danas prenele da su gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni jutros ispred zgrade Opštine.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR