Glas Javnosti

BUDVA: Predsednik opštine i odbornici pušteni na slobodu (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorska policija je saopštila da je zbog današnjih incidenata u Budvi uhapšeno 17 osoba, dok je jedan policajac povređen.

Kako se navodi u saopštenju, policija je zasuta kamenicama, dimnim bombama i drugim predmetima, nakon čega je upotrebila suzavac.

Na slobodu su, nakon današnjeg privođenja, pušteni predsednik Opštine Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Krsto Radović, te odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, i odbornik SNP-a Krsto Rađenović.

U Budvi danima već traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti. Kako se navodi u saopštenju, došlo je do incidenta nakon što je vršilac dužnosti predsednika Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao iz zgrade Opštine Budva nakon čega su okupljeni građani počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima, te da mu dobacuju uvredljive reči.

Nastavili su i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga okupljeni sprečili.

-Bulatović je službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu Centra bezbednosti Budva, a koje je ovom prilikom takođe bilo meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od strane okupljenih građana-, saopštili su iz UP. Bulatovićevu i bezbednost policajaca su, kako tvrde iz UP, na najgrublji način ugrožavali građani od kojih je određeni broj bio u alkoholisanom stanju.

"Uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni su nastavili sa izazivanjem incidenata. Pripadnici policije su ovom prilikom zasuti kamenicama i dimnim bombama od strane okupljenih, nakon čega je policija upotrebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir. Osim toga, ovom prilikom je povređen jedan policijski službenik", ;navodi se u saopštenju.

U Budvi danima već traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti. Nova većina u SO Budva, koju predvodi Demokratska partija socijalista, uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža, čemu su prethodili incidenti. Do tada je vlast obavljala koalicija Demokrata i Demokratskog fronta, ali je jedan njihov odbornik odlučio da ih napusti i podrži novu vlast, te oni smatraju da se radi o političkoj korupciji.

Potom je bilo nereda i hapšenja, ali je bilo dogovoreno da se pokuša naći kompromis.

Pre dva dana je, međutim, ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbeđenja i ušli u zgradu Opštine.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR