Glas Javnosti

BUDVA POD OPSADOM: Kordoni policije čuvaju centar grada i Centar za bezbednost (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Akcija specijalaca SAJ-a u Budvi, u kojoj su uhapšeni čelnici opštine, Marko Cervić i još nekoliko funkcionera izazvala je revolt kod građana, pa je policija napravila kordon oko centra Budve i Centra za bezbednost.

Specijalne jedinice i policijske patrole nalaze se na gotovo svakoj gradskoj raskrsnici. Glavna magistrala je blokirana za saobraćaj, a policajci preusmeravaju vozila tako da ne može kroz Budvu da se prođe do Jaza i dalje u pravcu Boke kotorske.

Ispred Centra za bezbednost nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje kao i opštinu koja se nalazi oko 50 metara dalje.

Građani su jako uznemireni i revoltirani, kako kažu, brutalnom silom koju je policija primenila prilikom hapšenja opštinskih čelnika. Neki očevici tvrde da je policija i pretukla privedene lokalne političare, a jedno vozilo hitne pomoći je pod rotacijom nekoga odvezlo u pravcu Kotora.

Okupljeni građani pozivaju policajce da "budu ljudi i skinu uniforme“.

U međuvremenu, građanima su uspeli da se pridruže i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke. Sa narodom je i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović koji je rekao da je nečuveno da je policija kolenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR