Glas Javnosti

Budva pod opsadom, čelnicima opštine uručili nepečatirana razrešenja

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Budvanska opština i dalje pod blokdaom privatnog obezbeđenja koji su jutros uručili nepečatirana rešenja gradonačelniku Budva Marku Careviću i predsedniku Skupštine opštine (SO) Budva Krstu Radoviću o njihovom razrešenju.

Zagrada Opštine Budva i danas je pod opsadom, a spisak ko može od zaposlenih da uđe nalazi se u rukama pripadnika privatnog obezbeđenja.

Carević je okupljenim građanima rešenje i naveo da je ovo još jedan dokaz kršenja zakonskih propisa.

Koliko oni brinu o običnom građaninu koji živi od turizma, da mu zabranjuju da uđe i overi papire i pripremi se za sezonu. Ovo nije Opština, ovo je policijska stanica. Ovo je sramota, ovde se već deset dana brutalno krše zakoni ove zemlje, ovdje nema jedno slovo u skladu sa zakonom. Ovo je čista okupacija - kazao je Carević.

On je optužio policiju da se neljudski ponaša.

Radović je kazao da danas mjesto predsednika Opštine pripada načelniku Centra bezbednosti, a predsjednik SO Budva je izgleda komandir stanice policije.

Ovo je prosto nenormalno. Opština je uhapšena i opkoljena - kazao je Radović.

Carević i Radović zakazali su za 10 časova otvaranje ulice koja vodi do zgrada prosvetara i zaposlenih u Upravi policije, koja je nedavno izgrađena.

Potpredsednik Opštine Budva Marko Marković (Demokratska Crna Gora) optužio je nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da je promenio izbornu volju građana, koja je Ustavom zagarantovana.

E taj čovjek je prevario svoje birače. Vidite li šta se dešava kada se to desi. Ne funkcioniše ništa, zloupotrijebljena je policija, Vlada, sudovi. Svi oni trenutno rade za nekakvu mafiju - kazao je Marković.

Privatno obezbeđenje je odbilo da pusti u zgradu i najstarijeg odbornika Gojka Liješevića ( Demokratska Crna Gora) koji je tražio da lično ode do Nikole Divanović (DPS), koga je „nova većina“ predvođena DPS u subotu imenovala za gradonačelnika Budve.

Bez prisustva novinara, uz uvrede, psovke, upotrebu biber spreja, fizički kontakt, intervenciju privatnog obezbjeđenja i privođenje odbornika DF-a i SNP-a u policiju, koalicija prevođena DPS imenovala je u subotu za gradonačelnika Budve Nikolu Divanovića (DPS), a za šeficu SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

(Izvor in4s.net)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR