Glas Javnosti

BUDVA I DALJE U HAOSU: Policija suzavac bacila i na decu (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Policija je danas u Budvi bacila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu. Policija je bacila suzavac i u sportski centar u kome su deca trenirala. Uhapšeno je predsednik opštine i nekoliko odbornika SNP i DF-a. Oko 17 časova, policija je razbila sve grupe demonstranata.

Uhapšeni su predsjednik Opštine Marko Carević i odbornici SNP i DF Krsto Rađenovic i Đorđije Vujović.

Policija je odbila okupljene ispred zgrade Opštine, kod koje je bio bačen suzavac.

Građani su izgurali nekoliko kontejnera na ulice u čin protesta, blokirajući saobraćaj u pojedinim ulicama čak i svojim telima.

Prethodno je gađan jajima automobil u kome je prevožen lider Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović.

Građani su pevali Bulatoviću ispred stanice policije: „Izađi mala“.

Sekretari opštinskih sekretarijata podneli su krivičnu prijavu Upravi policije protiv NN lica pripadnika neidentifikovanog obezbjeđenja zbog zabrane ulaska na svoja radna mjesta u Opštini Budva.

Potpredsednik Opštine Budva Marko Marković, sekretar Sekretarijata za zaštitu imovine Nikola Plamenac, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić - Jelušić, v.d. sekretarke Sekretarijata za privredu Slavica Maslovar, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj i sekretar Sekretariajta za komunalno stambene poslove Srđan Gregović podneli su krivičnu prijavu Upravi policije protiv NN lica, pripadnika neidentifikovanog obezbeđenja,.

Kako između ostalog, navode u prijavi, oni su neovlašćeno boravil u prostorijuma zgrade Opštine Budva i onemogućavali starešinama organa uprave Opštine Budva dolazak na svoja radna mesta i sprečili svim zaposlenima u Opštini Budva dolazak na svoj radna mesta i uz fizički kontakt ugrožavali im sigurnost i pravo na rad.

Prethodno je na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva došlo do tenzija. Policija je primenila silu i jedan mladić je povređen. To je izazvalo revolt okupljenih koji su uzvikivali „nećemo mafiju“.

Službenici privatnog obezbeđenja jutros su izgurali su iz zgrade Opštine Budva predsednika Opštine Marka Carevića.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR