Glas Javnosti

Biznismen iz Nikšića Miodrag Daka Davidović pozitivan na korona virus

Crna Gora
Autor:

Biznismen iz Nikšića Miodrag Daka Davidović oboleo je od korona virusa. 

Davidoviću je nakon urađenih testova utvrđeno da je pozitivan na COVID-19.

Daka Davidović je poznat i kao veliki ktitor Mitropolije crnogorsko-primorske, a mitrololit Amfilohije ga je 12. maja 2015. godine odlikovao ordenom Svetog kralja Milutina.

Davidović je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

U poslednje vreme u žižu javnosti je došao 11. decembra prošle godine kada je ranjen iz snajpera u Beogradu. On je pogođen u ruku i nije životno bio ugrožen. Davidović je u momentu pucnjave bio u holu hotela „Kraun plaza” u društvu episkopa budimljanskonikšićkog Joanikija. Policija je tada saopštila da je na Davidovića pucano iz snajpera pošto je nedugo nakon pokušaja atentata pronađena puška koja je korišćena u napadu. Do danas ovaj pokušaj atentata nije rasvetljen.

U Crnoj Gori ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna meseca iznosi 161, a od početka godine 170. U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 205 pacijenata.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR