Glas Javnosti

Bivši gradonačelnik Budve zgrožen ponašanjem crnogorske policije: 'MILOVO KOLENO NA VRATU SVAKOG GRAĐANINA!'

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Bivši gradonačelnik Budve i potpredsednik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović pozvao je građane da iskažu nezadovoljstvo i neprihvatanje anticivilizacijskog postupanja policije prema privedenim opštinskim zvaničnicima.

Krapović je ispred Centra bezbednosti u Budvi, gde drže privedene, rekao novinarima da je nasilje državnih organa koje traje već neko vreme danas kulminiralo otvorenom protivpravnom akcijom Uprave policije i sramnim upadom u zgradu opštine uz primenu suzavca, biber spreja i palica.

-Policija je čak primenila zahvate koji liče na koleno za vrat Džordža Flojda. To je ista ta matrica, ugnjetavačka, nedemokratska, antievropska oličena u ovom trenutku u jednom jedinom čoveku – Milu Đukanoviću- rekao je bivši gradonačelnik.

Krapović čak veruje da je crnogorski predsednik lično naredio da policija u Budvi postupa protivpravno i prebija i ponižava ljude koje su birali građani i dodaje:

„Gde je kraj ovome. Mislim da, ne politika i ne NVO, već građani treba da daju odgovor na ovo pitanje jer svaki građanin u Crnoj Gori u ovom trenutku ima koleno Mila Đukanovića za svojim vratom. Mislim da je vreme da tome konačno dođe kraj.“

Krapović je takođe pozvao vlasti da oslobode privedene jer, kako kaže, nije video da su predočeni bilo kakvi papiri i dokazi.

-Tražimo da se ljudi puste, da im se pruži medicinska pomoć a onda ćemo dalje povlačiti poteze. Koliko sam video, poslanički klub moje partije s kolegama iz Ura i Demosa su pozvali sve slobodne građane Crne Gore da dođu u Budvu ispred Uprave policije i da protestom iskažemo svoje nezadovoljstvo i neprihvatanje ovakvog anticivilizacijskog postupanja prema građanima. Ukoliko ovo prihvatite, građani Crne Gore, čekajte ih u vašoj kući sutra. Danas je to opština Budva, sutra je vaša kuća, pa vi sami izaberite- poručio je bivši gradonačelnik Budve.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR