Glas Javnosti

BIVŠI CRNOGORSKI PREMIJER NIJE UVREDIO SRBE: Obustavljen postupak protiv DUŠKA MARKOVIĆA!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Podgorici obustavio je krivični postupak protiv bivšeg premijera Crne Gore Duška Markovića za krivična dela izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i povreda slobode opredeljenja pri glasanju po privatnoj optužnici odbeglog biznismena Duška Kneževića.

Kako je navedeno, krivični postupak protiv Markovića je obustavljen jer u izlaganju premijera 26. avgusta prošle godine nema elemenata za krivična dela koja se navode u privatnoj optužnici Duška Kneževića, prenosi RTCG.

Viši sud nije našao da je doskorašnji premijer, kako se navodi u optužnici odbeglog biznismena, teško uvredio srpski narod.

Knežević i njegovi advokati smatraju da je Marković u svom izlaganju 26. avgusta prošle godine izneo uredljive i preteće konstatacije rekavši da naspram sebe imamo istu političku i nacionalnu ideologiju kao ranije, koja daje primat jednom narodu.

Reči Markovića "to može biti samo ako nema Crne Gore; to je tuđa Crna Gora; bezbedonosne institucije znaju šta oni rade; da će 30. avgusta na to odgovoriti žestoko; neka uređuju na takav način njihovu zemlju“ Knežević i njegov advokati su cenili kao volju bivšeg premijera da pripadnici srpskog naroda napuste Crnu Goru.

Međutim, Viši sud se nije saglasio sa konstatacijom advokata Zdravka Đukanovića da se radi o kvalifikovanom obliku krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje iz razloga što je Marković to izrekao kao predsednik Vlade Crne Gore.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR